Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ford háborús filmjét támadják a veteránok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A K-19: The Widowmaker című film történetének középpontjában egy nukleáris katasztrófa áll. Kathryn Bigelow filmje tiszteletadás kíván lenni azoknak a szovjet tengerészeknek, akik, a film készítői szerint, 1961-ben elpusztultak egy nukeáris robbanásban. A forgatókönyv szerint Harrison Ford és társai a saját életüket áldozzák fel Amerika partjainál, hogy megakadályozzák a harmadik világháború kitörését.

A szovjet veteránok főleg amiatt tiltakoznak, ahogyan a K- 19 ábrázolja a tengeralattjáró legénységét. Szóvivőjük elmondta: "Az, hogy a fedélzeten lerészegedtek a tengerészek, színtiszta hazugság. A filmben úgy viselkednek a szereplők, hogy egy nukleáris töltet közelébe sem szabadna engedni őket senki."

A film leírásahttp://www.upcomingmovies.com/k19.htmlKi a legszexisebb színész?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=32883

Igor Koloszov, az egykori szovjet haditengerészet szóvivője viszont azt ajánlja a nézőknek, hogy vegyék komolyan a nukleáris katasztrófáról szóló történetet. Koloszov szerint a nézők azokat a hősöket láthatják a filmvásznon, akik annak idején önmaguk feláldozásával akadályozták meg a harmadik világháború kitörését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről