MIB II. avagy Hozd vissza a fény titkát!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A történet

Tommy Lee Jones és Will Smith J (Will Smith) és K (Tommy Lee Jones) újra együtt dolgoznak. Ezúttal is a Föld megvédelmezése a cél a világűr söpredékével szemben. Az első rész végén J megvakuzta a nyugdíjba vonuló K-t, aki visszatérve a civil életbe vidéki postamesterként éli mindennapjait, miközben az egykor zöldfülű J lett a szervezet leghatékonyabb ügynöke. A történet egy rutinfeladatnak tűnő gyilkosság kapcsán bontakozik ki, ami mögött a gyönyörű Sereena (Lara Flynn Boyle) a kylothiai lény és kétfejű társa áll. Egyetlen ember van a földön, aki tudja Sereena küldetésének titkát. Ez nem más, mint az állami posta alkalmazásában álló postamester: K. Az alkotók nem pazaroltak sok időt arra, hogy visszahozzák a tudat alatt (előző életéből fakadó) hiányosságot érző ügynököt. Sokkal nagyobb probléma volt K emlékeinek a felidéztetése, amit egy- két habverő és egy csónak robbanómotorjának a segítségével oldottak meg az alkotók.

Karakterek

Mr. Jonest és Mr. Smitht már ismerjük az első részből, csakúgy, mint Franket, a kutyát, aki azóta beállt a feketeruhások közé. A lusta és becstelen giliszta-lények, akik sokat szivaroznak és isznak, de keveset dolgoznak, ismét nagy szerephez jutnak. Az ő apartmanjukban szállásolják el Laurát (Rosario Dawson), aki szemtanúja volt a story alapjául szolgáló bűnténynek. A lány a későbbiekben még fontos szerephez J ügynök szívében és a rejtély megoldásában is.

A film érdekessége, hogy néhány pillanatra Michael Jackson is felbukkan, mint a ZHX-41 csillagrendszer szülötte. A többi űrlény közül talán a kétfejű Charlie a legemberibb, akinek mindkét fejét Johnny Knoxville alakítja. A főbűnös, Sereena személye is említésre méltó, aki földre érkezésekor leginkább egy articsóka és egy medúza keverékére hasonlít.

Spéci cuccok

A film hivatalos honlapjahttp://www.sonypictures.com/movies/meninblack/Léteznek-e földönkívüliek?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=27662További linkek a filmrőlhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/vizualis_muveszetek/filmmuveszet/filmek/kulfoldi_filmek/Men_in_Black/

A fekete öltönyből és sötét napszemüvegből álló zsaru-ikonográfia erős kult hatását jó néhány extrával turbózták fel a második részben, ezáltal az MIB II. minden tekintetben többet nyújt, annál, amit eddig kaptunk a hasonló alkotásokban. A Will Smith által alakított figurát sokkal jobban érdekli a divat, mint a Tommy Lee Jones filmbeli karakterét. Ezúttal minden nagyon trendi, az autótól kezdve a karórán át a fegyverekig. Az új arzenál darabjai között olyanokat is találunk, mint Kék fény puska, protondetonátor, háromcsövű puska és egy nagyon nagy páncélököl. Természetesen a régi kedvenc, a zajos tücsök sem maradhatott ki a filmből, amely méltó folytatása a világsikert aratott első epizódnak.

Korábban:
MIB II. - Holllywood a folytatásokban hisz