Vágólapra másolva!
Jonathan Neale szerint a McLaren vállalja a kockázatot, és az idény hátralevő futamain is engedélyezi a kerék-kerék elleni küzdelmet Lewis Hamilton és Jenson Button között.

A Magyar Nagydíj 46. körében látványos, kerék-kerék elleni küzdelem kezdődött a McLaren versenyzői, Lewis Hamilton és Jenson Button között az első helyért. Miután a két pilóta az idén Kanadában összeütközött, ami Hamilton kieséséhez vezetett, sokan arra számítottak, hogy a csapat a Hungaroringen megakadályozza a komolyabb küzdelem kialakulását azzal, hogy óvatos versenyzésre inti őket.

A verseny után a győztes Button elárulta, semmilyen utasítást nem kapott a csapatrádión, és az istálló ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint ez a jövőben sem fog megtörténni.

Forrás: AFP

"Nem adjuk fel az értékeinket és a versenyzésbe vetett hitünket" - idézi Neale-t a crash.net. "Számos csapat utalt arra, hogy a saját dolgunkat nehezítjük meg a bajnokságban, de a mi célunk az, hogy futamokat nyerjünk. Szerintem így Lewis és Jenson is jobban vezet, hiszen egymást is le kell győzniük."

Neale elismerte, hogy a csapat döntése kockázatos volt. "A bokszban mindannyian nagyon feszültek voltunk, de meg kell bíznunk a versenyzőinkben, ezután sem fogunk közbelépni. Néha hibát követünk el, de egy ilyen versenyen tudjuk, hogy jól döntöttünk" - nyilatkozta.

A küzdelemből ezúttal mindkét versenyző autója sértetlenül került ki, de Hamilton a rossz boksztaktika és egy büntetés miatt elvesztette esélyét a győzelemre.