Vágólapra másolva!
A Mercedes gyári csapatának főnöke, Ross Brawn állítólag megkörnyékezte a Ferrari májusban leváltott technikai igazgatóját, Aldo Costát, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Az 1995-től a Ferrarinál dolgozó Aldo Costát idén májusban azért váltották le a technikai igazgatói posztról, mivel a csapat számára gyengén kezdődött a szezon, amit csapaton belül uralkodó konzervatív tervezési filozófia számlájára írtak. Eredetileg máshová helyezték volna át, de végül júliusban közös megegyezéssel felbontották a szerződését.

Az olasz Autosprint magazin most arról számolt, be, hogy a szintén volt ferraris Ross Brawn által vezetett Mercedes GP megkereste Costát.

Az angliai brackley-i bázisú Mercedes GP állítólag azon dolgozik, hogy a szakemberi gárdáját olyan létszámúra duzzassza, mint a három élcsapaté.

Ross Brawn állítólag a Nürburgringen találkozott Dieter Zetschével, és elmondta neki, hogy csapatuk azért küszködik már tavaly óta, mert nem áll rendelkezésükre a szükséges létszámú és képzettségű szakembergárda.

Zetsche ezután állítólag engedélyt adott a létszám bővítésére.

Ha el is vállalja a munkát Costa a Mercedesnél, év végéig akkor sem dolgozhat, ugyanis - Forma-1-es terminológiával élve "kertészkedni" küldték, ahogy az ilyenkor szokás, hogy a Ferrari friss technikai fejlesztéseiről szerzett tudása addigra elavultabbá váljon.