Ballack vagy Casillas lehet az Eb legjobbja

Vágólapra másolva!
Szakértők szerint a vasárnapi német-spanyol döntő két csapatkapitánya, azaz Michael Ballack és Iker Casillas a két legnagyobb esélyes a labdarúgó Európa-bajnokság legjobb játékosának járó díjra.
Vágólapra másolva!

Előbbitől főként azt várják, hogy két elveszített Bajnokok Ligája döntő (2002, 2008) és egy világbajnoki finálé (2002) után most igazán megmutatja, hogy vezére a Nationalelfnek. A Chelsea középpályása a csoportküzdelmek során nem nyújtott kimagasló teljesítményt, igaz, az osztrákoknak lőtt szabadrúgásgólja esélyes a torna legszebb találata címre. A negyeddöntőben aztán a portugálok ellen már nagyszerű formában futballozott, gólt fejelt, ám a törökök elleni elődöntőben nem nyújtott kiemelkedőt.

A német csapatból esetleg még a háromgólos Lukas Podolski és a két találatot jegyező Bastian Schweinsteiger nevét kell még megemlíteni, igaz, utóbbi esélyeit rontja, hogy a horvátok elleni csoportmérkőzésen kiállították.

A spanyoloknál Casillas egyértelműen a torna legjobb kapusa. A csoportmérkőzések során két gólt kapott, míg a negyeddöntőben néhány rendkívül fontos védéssel és persze a 11-es párbajban megfogott két büntetővel segített csapatán az olaszok ellen. Az oroszok elleni elődöntőben szintén hibátlanul védett, így ha "0-ásra" hozná a finálét, szinte borítékolni lehetne sikerét.

Luís Aragonés tanítványai közül meg kell még említeni a négygólos David Villát, aki azonban sérülés miatt szinte biztosan kihagyja a vasárnapi bécsi döntőt, valamint Cesc Fabregast, aki viszont eddig többnyire csak a cserepadról beszállva segít a csapatnak, igaz fantasztikus játékkal.

Győztest hétfőn hirdetnek a szervezők.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)