Platini augusztusi Eb-ben gondolkodik

Vágólapra másolva!
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a jövőben június helyett augusztusban rendezzék meg a kontinensbajnokságokat.
Vágólapra másolva!

"Ez csak egy lehetőség, hogy a játékosok nyári szabadsága után rendezzük meg az Eb-t, erről természetesen egyeztetni kell a nemzeti szövetségekkel és a klubokkal" - mondta Platini a Le Monde című lap internetes kiadásában.

A sportvezető szerint így el lehetne érni, hogy ne egy fárasztó szezon végén, kifacsart futballisták lépjenek pályára. Platini hozzátette: tisztában van vele, hogy ebben az esetben teljesen át kellene alakítani a versenynaptárt, ezért alaposan elő kell készíteni egy ilyen változtatást.

Platini elégedetten nyilatkozott a jelenleg zajló Eb-ről. Elmondta, hogy a szervezők kiváló munkát végeztek, a szállítást, a szurkolók kiszolgálását is tökéletesen megoldották, ezenkívül a mérkőzések színvonalát is nagyon jónak minősítette.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e a rendezési jog megvonását a 2012-es Eb házigazdáitól, Lengyelországtól és Ukrajnától, illetve Spanyolország felkérését a házigazda szerep átvételére, Platini ennyit válaszolt: "Ezek alaptalan találgatások."