Villa lett a hetedik mesterlövész

Vágólapra másolva!
Euforikus örömmel számolt be a spanyol sajtó arról, hogy a labdarúgó-válogatott 4-1-re nyert első Európa-bajnoki mérkőzésén az orosz csapat ellen. A mesterhármast elérő David Villa méltatása mindenütt központi helyen szerepelt.
Vágólapra másolva!

"Villa Maravilla" (Csodálatos Villa) - idézi címoldalán a Marca című sportlap a szurkolók keddi skandálását. Villa 2000 óta az első játékos, aki mesterhármassal rukkolt ki Európa-bajnokságon, s a szerző szerint "terrorizálta az oroszokat Innsbruckban, és ismételten bizonyította, hogy nagyon hasznos csatára a válogatottnak".

A Valencia támadója "táplálja az álmokat" - írta a másik sportlap, az As. "Jók vagyunk, ha nyílt sisakkal játszunk. Még jobbak, ha Villa és Torres benne van a csapatban" - áll a lap értékelésében.

Az El Mundo számára világos a helyzet: "Halálos Villa, halálos Spanyolország, optimális kezdet egy olyan tornán, amelyen az elvárások felfalják a csapatokat".

Az El País többek között kiemeli, hogy "Villa és Torres igazi nagy csatárnak mutatkozott, Cesc Fabregas pedig 27. válogatott fellépése alkalmával az első gólját lőtte".

Az óvatosabb hangvételű Marca az ujjongások közepette azért megjegyzi, ez még csak az első mérkőzés volt, majd hozzáteszi: a spanyol válogatott, amely a negyeddöntőben szokott búcsúzni a nagy tornáktól, még nem nyert semmit.

Villa egyébként a hetedik játékos az Eb-k történetében, aki mesterhármast ért el. A francia Michael Platini - az európai szövetség (UEFA) jelenlegi elnöke - az 1984-es Eb-n kétszer is triplázott.

Az eddigi triplázók:
Dieter Müller (NSZK-beli) - 1976
Klaus Allofs (NSZK-beli) - 1980
Michel Platini (francia) - 1984, kétszer
Marco van Basten (holland) - 1988
Patrick Kluivert (holland) - 2000
Sergio Conceicao (portugál) - 2000
David Villa (spanyol) - 2008