Német-osztrák bundáról ír egy lengyel lap

Vágólapra másolva!
Egy nappal azután, hogy a Super Express című lengyel lap - Németország skalpját követelve - a németek szakvezetőjének, Joachim Löwnek és csapatkapitányának, Michael Ballacknak levágott és vértől csöpögő fejét ábrázoló címlappal jelent meg,  egy másik bulvárújság hasonló "szenzációval" állt elő. A Fakt című lap ugyanis azt állította, hogy a németek alkut kötöttek az osztrákokkal a lengyelek kiejtésére a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörében.
Vágólapra másolva!

Az újság már első oldalas szalagcímében azt állította: Németország összeesküvést szőtt Ausztriával, s előzetesen megegyeztek a német-osztrák mérkőzés eredményének alakításában. A cél az, hogy a németek mellett az osztrákok jussanak tovább, s a lengyelek kiessenek. "Átvernek bennünket" - figyelmeztetett a lengyel újság.

A Fakt azt állította, hogy a lengyelek szövetségi kapitánya, a holland Leo Beenhakker tud az összeesküvésről, s megtalálta az ellenszert. Mégpedig azt, hogy a lengyeleknek vasárnap Klagenfurtban mindenképp nyerniük kell, s azután a németek és az osztrákok már azt csinálhatnak, amit akarnak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az edző előző nap felháborodással reagált a Super Express címlapjára, s a leghatározottabban elhatárolódott attól. Beenhakker hivatalos nyilatkozatban követte meg Németországot.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) sajnálkozását fejezte ki az újabb "ízléstelen lengyel sajtótámadás" miatt. A DFB szóvivője ugyanakkor azt hangoztatta: "Nem hagyjuk magunkat provokálni, s majd a pályán válaszolunk."