A Barcából csak Henryt érte meg megvenni

Vágólapra másolva!
Már csak egy hét van hátra az Európa-válogatott játék első szakaszából, ami alkalmas időpont arra, hogy levonjunk pár következtetést a játék eddigi alakulásáról - ugyanakkor a menedzserek számára még mindig nem késő változtatni, ahol lehet, hiszen egy jó csere rengeteg pontot érhet. Az már most látható, hogy egyes focisták felülmúlták a várakozásokat (Güiza mellett Hugo Almeida vagy Steve von Bergen is oda sorolható), mások viszont alaposan elmaradtak a remélt teljesítménytől (itt szinte minden barcelonai focista megemlíthető).
Vágólapra másolva!

Az semmiképpen sem számít meglepetésnek, hogy a játék messze kiemelkedően legnépszerűbb futballistája a Manchester United portugál szélsője, Cristiano Ronaldo: a Premier League legjobb focistájának megválasztott labdarúgót a menedzserek közel fele betette csapatába.

Mögötte is a megszokott nevek olvashatóak a népszerűségi listán, a csatárok közül Fernando Torres és Luca Toni, a középpályásoknál Nani, Francesc Fabregas és Franck Ribéry, a kapusoknál pedig Edwin van der Sar, Iker Casillas és Gianluigi Buffon viszi a prímet.

Népszerűségi szempontból talán csak az a meglepő, hogy a hátvédek közül a Werder Bremen bekkje, Per Mertesacker szerepel a legtöbb csapatban, ami alighanem részben a viszonylag alacsony induló értékének köszönhető. Minden bizonnyal ez magyarázza Abu Diaby (Arsenal FC) vagy Giorgio Chiellini (Juventus) előkelő helyezését a népszerűségi ranglistán: ők is viszonylag olcsón voltak megszerezhetőek, ugyanakkor sztárcsapatban játszanak, amely a meccseit többségét megnyeri, és így sok pontot hoz a konyhára.

Néhány, magas alappontszámról induló futballista viszont alaposan kibabrált az őt a csapatába betevő menedzserrel, mert a vártnál sokkal kevesebb pontot ért el. Itt elsősorban az FC Barcelona játékosai a "bűnösök", a katalánok labdarúgói közül ugyanis senkinek sem volt négynél kisebb a kiinduló értéke, de utólag megállapítva eddig közülük egyedül Thierry Henryt volt érdemes beválogatni.

Ő ugyanis a góljainak köszönhetően nem áll rosszul, a többiek viszont a Barca gyengébb szereplése miatt csak kevés pontot hoztak a menedzsereiknek. Pedig például Carles Puyolt rengetegen betették a csapatukba, csütörtök este ő volt az ötödik legnépszerűbb hátvéd...

Ami a nagy fogásokat illeti, itt továbbra is elsősorban Daniel Güizát kell kiemelni, aki jelenleg a legjobb játékosnak számít a megszerzett pontok alapján. Hasonlóan alacsony volt a Werder Bremen portugál támadójának, Hugo Almeidának is a kiinduló értéke, ám az utóbbi hetekben szerzett góljainak köszönhetően is alaposan feljött a ranglistán.

A legalacsonyabb alappontszámról induló focisták közül az Arsenal FC lengyel portása, Lukasz Fabianski éri jelenleg a legtöbbet - aki ráérzett arra, hogy az utolsó fordulókban Arsene Wenger őt védeti majd, az nagyot kaszált. De érdemes volt betenni a csapatba Steve von Bergent (Hertha BSC) vagy Max Tonettót (AS Roma) is, hiszen így egyrészt lehetet spórolni a drágább focistákra, másrészt pedig a fent említett focisták azért hoztak is valamit a konyhára.

Alaposan ráfaragott viszont az, aki például az Eintracht Frankfurt vagy a Portsmouth FC játékosaiban bízott, ők ugyanis nem sok pontot szereztek, köszönhetően a klub gyengélkedésének. A negatív csúcs azonban a Livorno olasz kapusáé, Marco Ameliáé, aki jelenleg mínusz 11 ponton áll.