Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Totti három meccset kapott a köpésért
2004. június 17., csütörtök, 14:33|Utolsó módosítás: 2004. június 18., péntek, 0:31

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre szóló eltiltással büntette Francesco Tottit, aki hétfőn leköpte Christian Poulsent az olasz-dán (0-0) találkozón.


Eb-keretek
Őket figyeljük három hétig!
Tekintse át a 16 résztvevő válogatott 23-as keretét!
Részletek>>

Euro2004

16 csapat, 16 blogger, 16 né-zőpont! Elkez-dődött, izgu-lunk, vitázunk!


Olvasson belénk!

Ajánlat
Két latin válogatott közül egy búcsúzik
Bűnhődő angol drukker, babonás németek
Euro 2004: az angoloknak már támadniuk kell
Csoportállások
Az Euro2004 menetrendje
Spanyolország sem bírt a görögökkel
Az oroszok elbúcsúztak az Eb-től
Képgaléria
A foci-Eb ötödik napja


Így elképzelhető, hogy a klasszis már nem is lép pályára a portugáliai Európa-bajnokságon, mert legközelebb az elődöntőben számíthatna rá Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány. A csütörtök délelőtti, több mint háromórás tárgyalást követően Totti nem kommentálta az ítéletet. (bezzeg a blogger kollega)

Az olasz szövetség 24 órán belül fellebbezhet a büntetés ellen, de sokatmondó, hogy a FIGC jogásza elégedetten nyugtázta a határozatot.

Az ügy szerdán került nyilvánosságra, amikor a dániai DR1 elnevezésű internetes magazin olyan képeket közölt, amelyeken Totti, az olasz válogatott irányítója a hétfői csoportmérkőzésen leköpte Christian Poulsent.

"Ezt nem vártam Tottitól. Ez rosszabb, mint egy szabálytalanság. Totti megalázott engem" - mondta az eset szenvedő alanya, Poulsen. Hasonlóan vélekedett Morten Olsen, a dánok szövetségi kapitánya is: "Nagyon szomorú, hogy egy nagy játékos ilyet csinál. Totti elvesztette előttem a tekintélyét."

A felvételeken - melyeknek az "itáliai láma" címet adták - tisztán látszik ahogy az AS Roma csapatkapitánya futás közben elköveti a csúnya sportszerűtlenséget. Mivel a mérkőzést dirigáló spanyol Manuel Mejuto González nem vette észre az esetet, ezért a kiállítás elmaradt, csakúgy, mint a 93. percben, amikor a fejét elveszítő Totti brutálisan beleszállt az egyik dán védőbe. Utóbbi esetet megúszta egy sárga lappal.

Az idei szezonban volt már példa hasonló esetre, hiszen a Bajnokok Ligájában az SS Lazio-Chelsea mérkőzésen Szinisa Mihajlovic, a rómaiak szerb-montenegrói védője egy ütközet után hasonlóképpen "vett elégtételt" Adrian Mutun. Az UEFA a videofelvételek megtekintése után nyolc mérkőzésre tiltotta el védőt.

Nagy világversenyeken is lehettek szemtanúi a szurkolók a nem megengedett magatartásnak. Szinte klasszikusnak számít az az eset, amikor a holland Frank Rijkaard leköpte a német Rudi Völlert az 1990-es világbajnokságon. Akkor a játékvezető páros kiállítással oldotta meg a dolgot.

Plamen Markov, a bolgár szövetségi kapitány sajnálja, hogy Totti három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, pedig a két csapat egymás elleni találkozója - kedden - még hátra van a portugáliai Eb-n. "Totti kiválásával a futball veszített" - jegyezte meg az edző, aki korábban hasonlóan vélekedett, amikor a svéd Henrik Larsson lemondta a válogatottságot. A visszatért sztárcsatár aztán a bolgárok ellen két gólt szerzett az Eb első fordulójában. "Ennek ellenére azt állítom, Larsson és Totti olyan személyiségek, akiknek a pályán a helyük" - tette hozzá Markov.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem