Jobb a szülők szexuális élete a gyerekvállalás után

szexéhes
Vágólapra másolva!
Egy brit felmérésben az újdonsült szülők több mint a fele arról számolt be, hogy jobb lett a szerelmi életük a gyerek születése után, mint előtte volt.
Vágólapra másolva!

A kutatást a Channel Mum nevű brit anyákat támogató szervezet végezte. A felmérésbe 1118 gyermekes párt vontak be. A párok a gyerek világra jövetele után átlagosan 58 napot vártak a szexuális élet újrakezdésével.

A minőség is fontos, nemcsak a mennyiség

Szinte valamennyi szülő (94 százalék) elégedett volt a nemi életével, és 57 százalékuk azt állította, hogy igazából még jobb is, mielőtt gyerekük születet volna.

A párok majdnem harmada számolt be arról, hogy többet szexelnek a partnerükkel, mint korábban, és ötből négy mondta, hogy mióta gyerekük van, azóta jobban figyelnek a szex minőségére, mint a mennyiségére, írja a Mail Online.

A tanulmányból az is kiderült, hogy a férfiak egyáltalán nincsenek oda a sovány nőkért,

sőt jobban tetszik nekik a partnerük szülés után kissé kigömbölyödött teste.

Forrás: PhotoAlto/John Dowland

A férfiak elégedettebbek párjuk testével

A férfiak kétharmada mondta azt, hogy jobban szeretik a párjuk szülés utáni testét, mint a szülés előtti, karcsúbb alkatát. Egyharmaduk nem látott semmi eltérést a párjuk jelenlegi és korábbi alakjában, és csupán három százalékuk vallotta be, hogy nekik nem tetszik a párjuk alakjának megváltozása.

A nőknek viszont 44 százaléka aggódott a miatt, hogy a párjuk nem fog vonzódni hozzájuk a szülés után.

Tízből majdnem minden negyedik húzódozott a szoptatás miatt attól, hogy a párjuk megérintse a mellét, és 35 százalékuk érezte úgy, hogy „túl kövér a szexhez”.

Az újdonsült mamáknak csak a 14 százaléka volt elégedett a testével a szülés után.

Forrás: AFP/PhotoAlto

A szülés után két hónapig várnak

A kutatásból kiderült, hogy az új mamák és papák majdnem két hónapot vártak a nemi élet újrakezdésével. A 65 százalékuk átlagosan 58 nap után kezdett újra szexelni. Csak öt százalékuk várt legalább egy évet a szerelmi élet újrakezdésével, míg 14 százalékuk – az orvosi tanácsok ellenére - három héten belül vagy korábban kezdett újra nemi életet élni.

A férfiak jobban ki voltak éhezve a szexre a várakozás után. Az apák átlagban kétszer szeretkeztek volna hetente, míg az anyák megelégedtek volna heti eggyel is.

– mondta Siobhan Freegard, a Channel Mum alapítója. „Ezért csodás azt látni, hogy ez inkább közelebb hozza egymáshoz a párokat, semmint eltávolítja. A fiatalabb apák ráadásul hajlamosabbak több segítséget nyújtani a gyerekgondozásban, ami sok szempontból hasznára van a pároknak.”