Két hónapig élt golyóval a szívében

Vágólapra másolva!
Vélhetően égi mázlija volt annak a férfinak, aki két hónapig élt egy tölténnyel a szívében. A golyót szerdán távolították el a páciensből, aki azóta szépen lábadozik.
Vágólapra másolva!

A harminckét éves Bharat Sharma még júliusban csöppent véletlenül egy bankrablás kellős közepébe az észak-indiai Uttar Prades államban. A rendőrök és a bankrablók közti tűzpárbaj során a férfit két találat érte – írja a Times of India című újság.

A derekából a lehető leghamarabb eltávolították a golyót, a szívhez azonban – félve attól, hogy az operáció során végzetesen károsíthatják a szervet – nem mertek hozzányúlni. A 20-as kaliberű töltény a szív bal kamrájának csúcsi részében akadt el.

A férfi két hónapon keresztül volt ilyen állapotban, és kedden elszállították Ahmedabad városába, hogy a bonyolult operációt egy magánklinikán elvégezzék. A szívsebészek három órán át küzdöttek azért, hogy biztonságosan kivehessék a golyót, és összeöltsék a sebet. „A töltény vízszintesen szorult be a szívbillentyűk közé” – mondta Anil Jain, a SAL magánkórház szívsebésze.

Sharma állapota a műtét óta javul, egy hónap múlva akár a munkájához is visszatérhet.