A gyors és könnyű fogyás vágya az utóbbi években sokakat vezetett az önállóan kitalált fogyókúrák követéséhez, amelyeknek eredményessége kétséges, és a szervezetre gyakorolt hatása is gyakran kockázatos.
„Mindig szakembernek kell ellenőriznie az anyagcsere változásait” – hangsúlyozta Francesco Mutti, torinói szülész-nőgyógyász a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének éves konferenciáján, aki évek óta végez kutatásokat és kezeléseket a táplálkozástudományban. „A fehérjealapú diéta egy alacsony kalória-, cukor- és zsírtartalmú, fehérjén alapuló diéta, amely rövid idő alatt megbízhatóan és kiegyensúlyozottan nyújtja a fogyás lehetőségét” – mondja a szakember.
A fehérjediétát szoborszerű diétának is nevezik, mert átrendezi a test vonalait, csökkentve a felesleges testzsírt, miközben az izmokat, a csontokat és a bőrt érintetlenül hagyja.
A diéta nagy előnye, hogy a diétázónak nincs éhség- és fáradtságérzete. Az eredménye egyből látszik, és meg is marad – 5-6 kilót lehet veszteni egy hónap alatt a testzsírból. Annak ellenére, hogy a diéta szigorú orvosi felügyeletet igényel, amelynek során a javallatok és ellenjavallatok folyamatos ellenőrzése zajlik, mégis könnyű követni ezt a diétát az élelmiszerek változatosságának is köszönhetően.
„A termékek alapja a növényi fehérje. Gyógyszertől mentesen készülnek, és teljesen természetes élelmiszerek, amelyek között szerepel például tészta, sós keksz, rizs, omlett, édes és sós rágcsálnivalók, rudacskák, stb. – kész adagokban kapják a páciensek, így használatuk nagyon kényelmes.” – tette hozzá Francesco Mutti.
Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége