Nem szégyen a tudás, de hasznos - tudjon meg többet a szorongásról!

Vágólapra másolva!
A szorongás az egyik leggyakoribb pszichés betegség. Magyarországon minden negyedik felnőtt legalább egyszer életében átesett valamilyen szorongásos betegségen.
Vágólapra másolva!

Forrás: iStockphoto

Éppen ezért meglepő, hogy milyen nehéz információkat találni a világhálón erről a rengeteg embert érintő problémáról. Egy 2010-ben végzett hazai felmérés* során kiderült, hogy hazánkban nincs olyan weblap, amelyet az információra vágyók automatikusan felkeresnének, ha a szorongással kapcsolatban szeretnének tájékozódni.

Ezt a hiányosságot hivatott pótolni a szorongok.hu weboldal, megújult külsővel és tartalommal.

Forrás: iStockphoto

Egy online felület természetesen nem kínálhatja fel az egyedül üdvözítő gyógymódot szorongás ellen. A weboldalnak inkább az a célja, hogy egyfajta gyűjtőfelületet biztosítson ennek a szerteágazó témának: minél több információt nyújtson a szorongásról, segítsen a tünetek felismerésében, bemutassa a lehetséges megoldásokat. De talán a legnagyobb segítséget azzal nyújtja, hogy megmutatja: nem vagy egyedül a problémáddal! Bárki megszólalhat a fórumon, de a betegség szakemberei is aktívan szerepelnek az oldalon: tanulságos esetek olvashatók orvos szakértők tollából, illetve pszichiáterek nyújtanak interaktív segítséget, válaszolnak a feltett kérdésekre. De találhatunk még a rovatok között önismereti tesztet, napi szorongáscsökkentő "virtuális noszogató"-t, ráadásul megtapasztalhatjuk, hogy a híresség is a mi gondjainkkal küzdő ember: ismert személyiségek mondják el a maguk élményeit, sőt még egy tipikus szorongó naplójába is beleolvashatunk.

* GfK 1000 fős laikus megkérdezés, 2010. november

NBC 2011 05/04
Anyaglezárás dátuma: 2011.05.11