Vágólapra másolva!
Miért ne választaná a gyors és kíméletes enyhülést?Ma már számos kezelési mód, gyógyszer áll rendelkezésre a gyomorégés enyhítésére. Fontos azonban, hogy kíméljük szervezetünket, ezért érdemes olyan készítményt választani, például a Rennie-t, amellyel gyengéd módon, helyileg hatva szüntethetjük meg a tüneteket.
Vágólapra másolva!

Forrás: iStockphoto

Gyomorégés és savtúltengés esetén mindannyian gyors és hatásos segítségre vágyunk, hiszen rövid idő alatt szabadulni szeretnénk a kellemetlen, égő érzéstől és a savas szájíztől. Életmódunk megváltoztatása gyakran enyhülést hoz, de egyes esetekben gyógyszerre van szükség.

Hogyan válasszunk a vény nélkül kapható gyógyszerkészítmények között?

A gyomorban termelt gyomorsav mennyiségét csökkentő gyógyszereket két nagy csoportba sorolhatjuk: gyomorsavat helyileg semlegesítők és a gyomorsav termelődését befolyásolók. Ez utóbbiak a szervezet szabályozó rendszerén keresztül csökkentik a sav termelődését a gyomorban. Hatásukat a véráramba felszívódva fejtik ki, így tartósan beavatkoznak a szervezet természetes folyamataiba, ezért ezeket csak indokolt esetben ajánlott alkalmazni.

A gyomorégéstől szenvedők nagyobb részénél a kellemetlen tünetek legfeljebb heti 1-2 alkalommal jelentkeznek. Amennyiben Ön is ebbe a csoportba tartozik, érdemes először gyomorsav semlegesítő készítményt választania. Ezen készítmények igény esetén, a tünetek jelentkezésekor szükség szerint alkalmazhatók, és helyileg, felszívódás nélkül hatnak, így kevésbé terhelik meg a szervezetét.

Forrás: Bayer

A legnépszerűbb gyomorsav-semlegesítő készítmény a Rennie rágótabletta*. Magnézium- és kalcium-karbonátot tartalmaz, mely a felesleges gyomorsavat vízzé és más természetes anyagokká alakítja. A Rennie gyorsan enyhíti a gyomorégést, akár 2 percen belül hatni kezd a gyomorban. Ugyanakkor a Rennie kíméletes megoldás, hiszen kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz, és helyileg hatva semlegesíti a gyomorsavat. Ennek köszönhető évek óta tartó sikere.

Feltétlenül keresse fel orvosát, amennyiben a gyomorégés hosszabb időn át, gyakran visszatérő jelleggel jelentkezik!

Forrás: BayerVény nélkül kapható gyógyszer. *IMS Dataview adatbázis alapján. L.CC.Rennie.2010-11-15.0083
_____________________________________________________________________________________

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!