Nem kímélik a babákat - itt a nagy popsikrém teszt

Vágólapra másolva!
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 12 babapopsi krémet tesztelt összetevők alapján. Eredményeik szerint a gyártók a babákat sem kímélik: sok termékben vannak kritikus kőolajszármazékok és illatanyagok.
Vágólapra másolva!

"Az újszülött és a kisgyermek bőre igen érzékeny a külvilág ingereire. A bőr ilyenkor még nagyon vékony, sérülékeny, fogékonyabb a fertőzésekre. Fokozottan igaz ez a babapopsira, hiszen az első egy-két évben a kicsi popsija szinte állandóan nedves közegben van, sokszor folyamatos irritációnak kitéve. Nem mindegy tehát, hogy szemünk fénye milyen védelmet kap, milyen krémekkel, kenőcsökkel védjük meg a kipirosodástól, gyulladástól, esetleg a kiszáradástól, rosszabb esetben a kisebesedéstől" - áll a Tudatos Vásárlók Egyesületének sajtóközleményében.

A civil szervezet tesztjében 12 - gyógytermék-boltban, gyógyszertárban, hipermarketekben illetve egy-egy üzletlánc saját termékeként forgalmazott - babapopsi krémet vett górcső alá. A termékek kiválasztása előtt meghallgatták az érintett csoport (kismamák, nagymamák) véleményét is. A termékösszetevőkről az információt a vizsgált terméken vagy a termék dobozában elhelyezett terméktájékoztatóról illetve a termék honlapjáról szerezték be.

Az értékelésnél a legfontosabb szempontnak a német Ökotest fogyasztóvédelmi magazin által is kifogásolt kőolajszármazékokat és illatanyagot tartották, ugyanis ezek allergizáló hatásúak lehetnek, és bőrproblémákat (pl. bőrszárazságot, repedezettséget, gyulladást) okozhatnak - derül ki a közleményből.

Az egyesület tesztjében három termék teljesített maximális pontszámmal, a termékek többsége viszont tartalmazott kritikus összetevőket (kőolajszármazékot, esetlegesen allergizáló anyagot, hozzáadott illatanyagot).

A márkák rangsora a Tudatos Vásárlók Egyesületének honlapján tekinthető meg.