Linkajánló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

http://www.weborvos.hu/cikk.php?cid=26728&id=92
A stroke kifejezés angol szó, amely ütést, csapást jelent, a magyar köznyelv sem véletlenül hívja a betegséget gutaütésnek, szélütésnek. Nevezik még agylágyulásnak, agyvérzésnek is annak ellenére, hogy csupán minden ötödik stroke-os betegnél van szó konkrétan agyvérzésről. (magyar)

http://www.hazipatika.com/articles/Egy_megelozheto_katasztrofa?aid=20060509164917
Egy megelőzhető katasztrófa - Ha tudnánk, hogy várható egy olyan természeti csapás, amely több mint egymillió embert öl meg, biztosan mindent megtennénk az elkerüléséért. Nos, az agyi érkatasztrófák évente 1,4 millió áldozatot követelnek Európában, pedig megelőzhetők lennének. (magyar)

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/I/3/145a.htm
Dr. Bereczki Dániel (Debreceni Orvostudományi Egyetem) írása a stroke rizikófaktorairól (magyar)

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/VII/2/081.htm
Csiba László cikke a másodlagos stroke-prevencióról (magyar)

http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=95&cid=45165
Roosevelt amerikai elnök belehalt az agyvérzésbe, Pasteur viszont még húsz évig dolgozott utána. Egy lépéssel a stroke előtt - tartalmas összefoglaló a stroke-ról, a rizikófaktorairól, a megelőzéséről. (magyar)

http://www.mtv.hu/cikk.php?id=15976
Csiba László beszél a stroke-ról, az érelmeszesedésről, a megelőzés és a szűrés lehetőségeiről az Estében - videó (magyar)

http://www.eusi-stroke.com/
Az EUSI (European Stroke Initiative) hivatalos oldala - a szervezet célja az európai stroke-menedzsment javítása, elsősorban a stroke-kal kapcsolatos általános ismeretet bővítő oktatási programokon keresztül (angol)

http://www.neuropat.dote.hu/
A Debreceni Egyetem Neurológiai Intézetének oldala - publikációk, linkek, könyvajánló, kvíz nemcsak a neurológiával kapcsolatban, nemzetközi szinten (angol)