2003-ban nem lesz Lewis-Klicsko visszavágó

Vágólapra másolva!
Idén már biztosan nem kerül sor a brit Lennox Lewis és az ukrán Vitalij Klicsko profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzésének visszavágójára. Ezt Xavier James, a közvetítési jogokkal rendelkező HBO televíziós csatorna alelnöke jelentette ki.
Vágólapra másolva!

"Nagyon reméljük, hogy létrejön a mindenki által várt nagy csata, de az biztos, hogy december 31-ig ez nem történik meg" - nyilatkozott James. "Lewis ugyanis jelenleg Jamaicán nyaral, és nem is edz."

Így az idősebbik Klicsko fivér valószínűleg december 6-án, az amerikai Kirk Johnson ellen lép ringbe. "Azt szeretnénk, ha Johnson lenne az ukrán klasszis ellenfele, de a szerződést még nem írtuk alá - nyilatkozott az HBO alelnöke, aki szerint ennek az összecsapásnak a New York-i Madison Square Garden adhatna otthont.

tippelj.huhttp://www.tippelj.hu/Lennox Lewis-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/kuzdosportok/boksz/bokszolok/Lennox_Lewis/

A 31 éves Johnson (34 győzelem, 1 vereség, 1, döntetlen) eredetileg június 21-én Los Angelesben Lewisszal öklözött volna a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki címéért, de megsérült. Helyére Vitalij Klicsko (32 győzelem, 2 vereség) ugrott be, aki emlékezetes mérkőzésen alulmaradt a brit sztárral szemben, miután csúnyán felrepedt a szemöldöke, majd az arca is, s a súlyosodó sérülések miatt a hatodik menetben leléptették.

Egyes szakemberek szerint hiba volt leléptetni a pontozóknál jobban álló s a meccset addig irányító Klicskót, mások viszont úgy vélik, a további súlyosabb következményeket kerülte el a bágyadtan kezdő, majd egyre jobban feljövő világbajnokkal szemben az ukrán öklöző, amikor idő előtt véget vetettek mérkőzésüknek.