Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lewist nem érdekli Klicsko

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a Bokszvilágtanács fenyegetése sem hatotta meg Lennox Lewist. A nehézsúly koronázatlan királya annak ellenére nem vállalja a Vitalj Klicsko elleni meccset, hogy a WBC szerint az ukrán ellen kell kiállnia. Lewis viszont június 21-én minden bizonnyal Kirk Johnson ellen bokszol Buffalóban, s a WBC-öv helyett csupán a jelentéktelen IBO-címét tarthatja meg.
Vágólapra másolva!

Egyre valószínűbb, a nehézsúlyú profi ökölvívás jelenlegi legjobbja, Lennox Lewis (40-2-1) fittyet hány a Bokszvilágtanács döntésére, miszerint első számú kihívójának Vitalij Klicskót kell tekintenie. A brit bunyós a hírek szerint június 21-én Buffalóban száll ringbe, ám ellenfele Kirk Johnson lesz. Ez azt jelenti, hogy Lewis automatikusan elveszíti WBC-címét, csupán a jelentéktelen IBO-övet tarthatja meg.

Johnson menedzsere, Ken Lilian elismerte, közel állnak a megállapodáshoz. "Hamarosan meglesz a megállapodás, még az aláírás hiányzik a tervezetről" - mondta Lilian, aki elismerte, a mérkőzésért védence 1,4 millió dollárt zsebelhet be.

Lewis segített Sandersnek/boxutca/20030310sanders.htmlKlicsko tesókhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=49973

"Húszéves boksztapasztalatom alapján állíthatom, készen állok a Lewis elleni mérkőzésre" - nyilatkozta Johnson (34-1-1) a Halifax Daily Newsnak. A bunyós eddigi 36 találkozójából 34-et megnyert, 25-öt kiütéssel. Idén kétszer lépett eddig ringbe, de mind Jeremy Bates, mind a WBO interkontinentális cím védőjét, Lou Savarese ellen gyorsan nyert. Johnson eddigi egyetlen vereségét a bokszpolitika "eredményének" tartja: tavaly a John Ruiz elleni WBA-címmérkőzésen sorozatos mélyütésekért a 10. menetben léptették le.

A ZDF német televíziós csatorna egy szavazást is meghirdetett, feltéve a kérdést: mi lehet az oka annak, hogy nem jön létre a Lewis-Klicsko összecsapás. A szavazás április 8-i, kedd délelőtti állása szerint az olvasók két dolgot tartanak lehetségesnek (legalábbis a voksok hetven százaléka ezekre irányul): Lewis fél az ukrántól, vagy egyszerűen kevesli a "feldobott" pénzt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről