Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Azt szeretném kérdezni, hogy a skálafüggetlen hatványfüggvény eloszlás voltaképpen megfelel a Zipf-Pareto eloszlásnak? (Veres Péter)

Igen, általában a skálafüggetlen eloszlásokat a Pareto-féle eloszlásként is lehet ábrázolni. A kettő legtöbb esetben ekvivalens, és egyes területeken a skálafüggetlen eloszlást egyszerűen Paretónak hívják.

  1. Az orvoslás pusztán szimptómák ismeretében folyik sokezer éve. Mi indokolja, hogy pl. a rák kutatásban mélyebb ismereteket használjunk fel, hiszen pl. Ön is merőben szimptomatikus előadást tartott, amerikanizált stílusban a legjobban megfizetett marketing-témakörből, aminek - természetesen - köze sincs a helyes döntésekhez.
  2. Az Internet támadhatósága felmerült, de a véletlen hibák kérdése nem, sajnos. Pedig ez halálos veszély.
  3. A hálók növekedéséről volt szó, de a lényegről, a csökkenésről nem. Pedig a sikeres recessziós üzleti stratégia összeállítását támogathatná.
  4. A hub-ok vonzás/taszítási jelentősége talán egyszerű: amikor a hub-ok csatlakoznak, akkor egy új frame, a struktúrának egy magasabb szintje apperciálható. Vagy nem? (Dezső László)

  1. Ma már a világ legtöbb országában, és különösen Amerikában, az orvoslás nem csak szimptómákra, hanem labormérésekre is alapszik. A jövő a labormérés szerepét még fontosabbá teszi: a betegséget majd meg lehet előre jósolni és megelőzni.
  2. A véletlen hibákat sokat tanulmányozzák. Általában az internet elég robusztus véletlen hibákkal szemben: ezek általában lokális fennakadásokat okoznak csupán. Viszont nehéz teljesen kizárni a hibakaszkádokat, ami nagyobb fennakadást is okozhat.
  3. Mivel elég kevés háló van, amelyek csökkenés útján jöttek létre, és még léteznek, erről igazából nagyon keveset tudunk. Modellezni lehet őket, de mérések nincsenek ilyen renszerekre, pedig bizonyára sokat lehetne tanulni tőlük.
  4. Hogy őszinte legyek, nem igazán értem ezt a kérdést.