Vágólapra másolva!
A telefon arra való, hogy telefonáljanak vele. Elsősorban. És még egy rakás más dologra is, hasznosra és haszontalanra, mindenestre egyre több mindenre. Ébresztőóra, videójáték, zsebszámológép, rádió és határidőnapló egyben, manapság már a legolcsóbb mobilok mindegyike is.
Vágólapra másolva!


Jó kérdés, hogy mi újat tud még mutatni nekünk ez a piac, már évek óta több minden van az alig egy-két tízezresért megszerezhető telefonokban is, mint egy átlag számítógépben gyerekkorunkból. Néhány év és a tévét is a mobilunkon nézzük, a nagy színes kijelzők már megvannak hozzá. A kamerás mobilok is nagyon menők újabban: íme egy rövid áttekintés a legnagyobb mobiltelefon-márkák legújabb csajozós darabjairól.

A 6260 a Nokia legújabb csodája, azt mondják róla, funkcióiban és formájában is rugalmas készülék. Ez utóbbi annyit tesz, hogy szétnyitható, szétcsavarható, tekerhető és formálható, attól függően, hogy éppen mit szeretnénk csinálni vele. Beszélgetéshez nyissuk ki, fotózáshoz forgassuk el, internetezéshez hajtsuk össze kifordítva. Aztán ha mindent meguntunk, zárjuk össze és rakjuk zsebre.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Van benne kamera, négyszeres digitális zoommal (!) - van akinek a fényképezőgépe nem tud ennyit - képes videót felvenni, és visszajátszani, sőt (mivel össze-vissza forgatható) akár még önarcképet is tudsz vele csinálni.

A kijelzője nagy és színes, és a kép arra fordul rajta, amerre magát a kijelzőt forgatod. A készülék pici, könnyű, ezüst- vagy fekete színű és összecsukható: abszolút nyerő a kombináció, csajozós telefonnak tökéletes.