Dalszerzés húspácolás közben

Vágólapra másolva!
A VIVA Tv Sztárvár csapata ezúttal az ex-Quimby billentyűsének, Balanyi Szilárdnak az otthonát támadta meg a műsorvezető Timo segítségével. Ez egyből két látogatást is jelentett, az énekes ugyanis a főváros és a Balaton-part között ingázva éli az életét. Kiderült, hogy húspácolás közben is lehet dalokat írni, és, hogy az otellószőlő nagyon finom.
Vágólapra másolva!

A Balaton-parti családi házon Szilárd a szüleivel osztozik, ez az a hely, ahol felnőtt, és ez az a hely, ahol a mai napig legszívesebben tölti az idejét. A csopaki ház eredetileg egy présház volt, ebből született újjá mostani testébe - a család kétkezi munkájának és saját terveinek köszönhetően. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a Balatonra, Tihanyra, Füredre, a kertben saját szőlő terem, a teraszon pedig sütni és borozgatni is van lehetőség. Hamisítatlan vidéki nyugalom árad a helyből, valamiféle béke szigete lehet ez, ahová menekülni lehet, amikor túl sok a nyüzsgésből.

Sokan és gyakran vendégeskednek ebben a házban, mondhatni kifejezetten arra is való. A kertben grillsütés és borkóstolás is szokott lenni, persze kizárólag haveroknak - de szinte egész nyáron. Az énekes elmondása alapján a United-frontember Péli Barnabás is vendégeskedett itt nemrég, sőt a közös szerzeményeket is a teraszon, a piros kockás terítős asztal mellett borozgatva, húspácolás közben alkották meg. A Quimby sikerei (és megszűnése) óta ugyanis Szilárd szólókarrierbe is fogott: Halmazállapot című szerzői albumát majdnem két éven át készítette.

A haverokkal fiatalabb korábban is gyakran bulizott Csopakon, de - ahogy az édesanyja tanúsítja - állítólag ő mindig visszafogott, jó gyerek volt. Az együttes-alapítósdi előtt Szilárd egy családi vállalkozásban dolgozott. Ezt valószínűleg kevesen tudják, de a zenész-énekes valaha pultos volt egy olyan étteremben, ahol édesapja volt a szakács, édesanyja pedig a felszolgáló. Ennek persze már jó pár éve, azóta csak a falakon lógó fényképek emlékeztetnek a vendéglátós korszakra.

Ebben a házban vannak a gyermekkor emlékei, többnyire azokkal a tárgyakkal és bútorokkal van tele, amik a kezdetektől elkísérték Szilárdot. A régi szobájában, a régi ágya mellett még mindig ugyanúgy áll az első hifi-torony, amit saját zsebpénzéből vásárolt magának, és amin az első néhány kedvenc CD-jét hallgatta. Az emlékek teszik otthonossá a házat, nem csoda, hogy emberünk legalább annyi időt tölt itt, mint saját, önálló, független és új otthonában: a budapesti belvárosi lakásban.