Búcsú a mínuszoktól

Vágólapra másolva!
Az idei tél - köszönhetően a szokatlanul enyhe időnek - inkább tűnt az ősz meghosszabbításának, mint a leghidegebb évszaknak. Visszagondolva valahogy a tavalyi karácsonyról sem a Wham! Last Christmas című számának videóklipje jut eszembe - pedig az ünnepekkor rendszeresen elfog az érzelgősség -, inkább valami jellegtelen locspocs. Legalábbis az időjárást tekintve. Szóval én egyáltalán nem bánom, hogy lassan a tél végéhez érünk, bár azért néhány dolog hiányozni fog.
Vágólapra másolva!
Na ebben a hangulatban idén garantáltan nem volt részünk

Jó volt a hidegben sorban állni egy-egy koncertre - ebbe az idei szezonban többször is belefutottam - ilyenkor a feszült várakozást a hideg még jobban fokozta, szóval egy kiadós ácsorgást követően valódi eksztázist jelentett berobbanni a buli közepébe - és a melegbe. Akik ott voltak december 13-án a Complex előtt - ez volt az Infected Mushroom emlékezetes bulija - azok biztosan tudják, hogy miről beszélek. Jó másfél órás sorról.

Aztán lehetett menni - nem csak hétvégén - a Vörösmarty térre forralt bort inni. A tél ebben az esetben valamelyest legitimmé tette a hétköznapi italozást, hiszen mindannyian csak a hideg elleni védekezésül ittuk a forró italt. Persze az már más lapra tartozik, hogy eredendően miért mentünk oda a mínuszban álldogálni.

Tagadhatatlan, hogy a téli városnak is megvan a maga varázsa, még annak ellenére is, hogy idén inkább csak latyakban és sárban volt részünk. Hosszasan sétálni a borongós, baljós fényű sötét utcákon, majd ücsörögni a fűtőtest mellett egy forró tea társaságában az otthon melegében - nos a nyári hőségben erre a hétköznapinak tűnő élményre is minden bizonnyal szívesen gondolunk majd vissza.

Mondják, hogy a hideg évszakban az ember sokkal hajlamosabb borúsan látni a dolgokat, a téli depresszió sokszor rányomja bélyegét a hangulatunkra. Az is igaz viszont, hogy - talán pont az általános rosszkedvnek köszönhetően - ilyenkor könnyebb önvizsgálatot tartani, farkasszemet nézni saját magunkkal. Az év vége felé amúgy is mindenkit elfog az önértékelés kényszere, ekkor adunk számot magunknak az elmúlt évről, és tervezzük meg az elkövetkezőt. A tavasz őrült zsongásában, illetve a nyár tomboló élvezetei között erre úgysem jut majd időnk, szóval a télből még hátralévő néhány napban foglalkozzunk kicsit a belsőnkkel is.

Más részről viszont a tavasz hozza a megújulást, ilyenkor éled a természet, és búcsút inthetünk a sötét kora reggeleknek is. Előttünk tehát az év jobbik része, és ezt illik méltóképpen megünnepelni, meg amúgy is benne vagyunk már a farsangban rendesen. A Partytárban biztosan megtalálod majd azt a bulit, melynek keretében elbúcsúztathatod a telet.