A netes társkeresésről II.

Vágólapra másolva!
Az előzőekben arról írtunk, hogy általában milyen párkeresési lehetőségeket kínál a világháló. Igazság szerint arra igyekeztünk felkészíteni, hogy mire számíts, ha arra adod a fejed, hogy az interneten találd meg a Nagy Őt. Ezúttal jó néhány gyakorlati tanáccsal szolgálunk, hiszen amint látni fogod, a netes társkeresés első buktatója a regisztráció, azaz saját virtuális identitásod megalkotása.
Vágólapra másolva!

Egy dolgot érdemes az elején leszögezni: ha arra törekszel, hogy varázslatos, sokoldalú, összetett és rejtélyes személyiséged hű mását alkosd meg valamelyik társkereső portálon, akkor mindenképpen csalódni fogsz. Ez a fórum nem a személyes kinyilatkoztatásról szól, ha a szuperegódat szeretnéd feltárni mások előtt, akkor sokkal inkább javasolt egy kötetlen, laza sörözés a baráti társasággal.

Regisztrációd során előre megadott kategóriák közül kell kiválasztanod azokat a külső jegyeket, belső tulajdonságokat, amelyekről úgy érzed, a leginkább jellemeznek téged. Nyilvánvaló, hogy ebből fakadóan mindenképpen kompromisszumot kell kötnöd a valóság és képernyőn megjelenő alteregód között. Más szóval bármennyire is próbálsz az őszinteségre törekedni, internetes tükörképed mindenképpen torzítani fog. Ez a felismerés pedig felment az alól, hogy regisztrációs űrlapodat kényszeres igazmondó juhász módjára töltsd ki. Persze nincs sok értelme hazudni arról, hogy milyen a hajad vagy a szemed színe, de a belső tulajdonságaid kapcsán bőven elfér egy kis csúsztatás, ha ettől az összképet valósabbnak, igazabbak érzed. Az előre megadott válaszlehetőségek amellett, hogy valóban csak a legszükségesebb alapinformációkkal szolgálnak rólad, sajnos egyben azzal a veszéllyel is járnak, hogy önmagadat típus-személyiséggé, tucat-egyénné formáld. Ilyenekből pedig hidd el, már így is több mászkál a világhálón, mint amennyire szükség van. Ne próbálj tehát következetes maradni a válaszaidban, ne kövess egy adott rendezőelvet, valószínűleg akkor jársz a legközelebb az igazsághoz, ha a választható személyiségjegyeid némileg ellentmondásban állnak egymással.

Szinte minden társkereső oldalon van lehetőség arra, hogy rövid szöveges üzenetben adj jellemzést magadról. Ez talán a regisztrációd legfontosabb része, hiszen itt tényleg csak a saját találékonyságodon múlik, hogy mivel hívod fel magadra a figyelmet. Bemutatkozásodat még véletlenül se azzal kezdd, hogy milyen nehéz pár szóban megfogalmazni a saját kusza, szövevényes lelkivilágodat. Egyrészt ez nem is cél, másrészt ezzel mindenki így van. Bármennyire személytelen is az internetes párkeresés, a férfiak és nők közötti játszma alapszabályai azért itt is változatlanok. Azaz: a mentegetőzés még mindig a lehető legrosszabb antré. Ha határozatlanságot, bizonytalanságot sugallsz egy olyan helyzetben, amikor tulajdonképpen csak rád van bízva, hogy milyen képet festesz önmagadról, akkor vélhetőleg kevesen lesznek rád kíváncsiak élőben is.