Cicomázott kiscsillag - Mercedes-Benz CLC 180 Kompressor teszt

Vágólapra másolva!
Ötletesen oldotta meg a Mercedes-Benz, hogy ne kelljen új modellt fejlesztenie, de mégis előrukkolhasson egy új osztállyal:  kicsit felfrissítették a régi Sportcoupét, majd új nevet adtak neki.
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Ahhoz, hogy ilyen meggyőző legyen a megjelenése, elég a sportcsomagot megrendelni
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Egyik szomszédom, valahányszor összefutunk, mindig megkérdezi, éppen milyen a nálam lévő tesztautó. Legtöbbször néhány vezérmondatban ecsetelem neki a lényeget, de ezek után általában meg akar győzni, hogy minden autó egyforma. Szerinte nincs ezek között különbség, mindenki azt veszi meg, amelyik éppen neki tetszik. Aztán járni velük már ugyanolyan. Én nem osztom ezt a véleményt, de meg kell valljam, a gyártók mindent megtesznek azért, hogy kialakulhasson ez a kép. Belegondolni is rossz, hány olyan autót próbáltam már, amelyet kettő vagy több márka szinte ugyanabban a konfigurációban, csak éppen más néven forgalmaz. Ilyenkor már tényleg csak a márkába vetett hit dönt, az autók között szinte semmi különbség nincs.

A Mercedes-Benz most mással lepett meg minket: egy olyan autót tesztelhettünk, amely formailag és nevében újdonság, valójában azonban öreg darab. A cég tavaly sikerrel mutatta be az új C osztályt, amely nem csak megújult, divatos, fiatalos külsejével lett híres, hanem már-már bajor vetélytársához hasonló vezetési élményéről is. A C kombi változata is jól sikerült darab, de amit a C Sportcoupéval műveltek, számomra kicsit bizarr.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Ha nem az alapmotorral és automatával kérjük, akkor egész jó kis autó válhat belőle
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Nem hittem volna, hogy a Mercedes megengedi magának, hogy egy régi modellt tovább forgalmazzon. Egy prémiumgyártónál valahogy azt várja az ember, hogy az újabbnál újabb modellek egyre csak fejlődnek, modernizálódnak, szépülnek. Korszakalkotó műszaki megoldásokra vágyom, divatos formára, miközben a technikai arzenáltól, az autó futásától, menetteljesítményeitől, és vezetésétől el kéne ájulnom. Röviden összefoglalva, ebből a listából nem sokat mondhatok el az új CLC-re.

Mercedes-Benz CLC Dream Test Drive

Forrás: [origo]

Egy kép a játékból
(A képre kattintva eljuthat a szoftverbázis letöltő felületére.)


Az új CLC bevezetése mellé reklámfogásként piacra került egy ingyenesen letölthető autós játék, amelyben CLC-kkel száguldhatunk ész nélkül. Olyanoknak lehet szórakoztató időtöltés, akik szeretnek rombolni.

A játékban található négy pálya mellett regisztrálás után tucatnyi online játéktér áll a rendelkezésünkre, ahol pontszámért versenyezhetünk a többi játékossal. A program elején beállíthatjuk a kocsink színét, a játék nehézségfokát, a pályákat valamint a váltási módozatokat. A szimulátor jellegű játékhoz látványos grafika és egyszerű kezelés tartozik. Billentyűzet: az irányok nyilaival lehet kormányozni, gázt adni és fékezni. Az L a fényszóró kapcsolása, a C billentyűvel a kameranézetet lehet beállítani, a space-szel pedig kézifékezni lehet.

Az [origo] szoftverbázisából ingyenesen letöltheti a teljes játékot.