A Toyota megdöntötte az elektromos autók rekordját a Nürburgringen

Vágólapra másolva!
Lassan az elektromos autók is igen komoly köridőkre képesek a nürburgringi Nordschleifén. A Toyota most több mint egy percet javítja döntötte meg a villanyautók rekordját. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2nHKvwZcwSBh0TEm
Vágólapra másolva!

Bár a prototípus egyes elemeiben nem éppen Toyota fejlesztés, a végtermék mégis a TMG (Toyota Motorsport Gmbh) EV P001 nevet kapta, vagyis a Toyota autójáról beszélhetünk. A Radical karosszériás autó két elektromos motort kapott, ami külön-külön hajtja a hátsó kerekeket, így a P001 akár 260 km/órás sebességre is képes. Ennek és a könnyű tömegének köszönhetően játszva teljesítette a kitűzött célt, a nyolc perc alatti köridőt. A Toyota prototípusa egészen pontosan 7:47,79 perc alatt teljesítette a 20,8 kilométeres kört, amivel alaposan megjavította a korábbi rekordot. A Toyota célja nem csak a köridőre hajtottt, az elektromos versenyzéshez is egy kis kedvcsinálót akartak készíteni, valamint nagyon sok adathoz is jutottak.

A korábbi rekorder Peugeot (EX1) még kilenc perc feletti köridőre volt képes, tehát több mint egy percet sikerült faragni az időn. Ez az idő ráadásul annyira erős, hogy már a benzines vetélytársakkal is felveszi a versenyt: ugyanilyen köridőre volt képes a Ferrari 599 GTB Fiorano, vagy a Lamborghini Murciélago LP 640 is. A legjobb Radical azért körülbelül egy perccel még ennél is gyorsabb.