Ilyet még nem látott a világ: pickup a Mercedestől

mercedes x osztály
Vágólapra másolva!
Kedd este bemutatta a Nissan Navara alapjaira épülő pickupját a Mercedes. Az X osztályból rögtön kétféle változat is készül.
Vágólapra másolva!

A prémiummárkák közül elsőként jelenik meg a piacon pickuppal a Mercedes, az újdonság az X osztály nevet kapta. Tanulmányként kedd este mutatkozott be az autó, amely nem teljesen önálló fejlesztés: a Nissan Navara alapjait használták hozzá, a karosszéria és a beltér azonban egyedi.

Forrás: Mercedes-Benz

A Mercedes rögtön kétféle változatot is készített a pickupból, amely a csillagos embléma miatt akár tömegeket is megmozgathat, hiába "csak" egy átemblémázott Nissan.

Forrás: Mercedes-Benz

A Stylish Explorert az elsősorban városban autózóknak szánták, míg a Powerful Adventurer azok autója, akik terepre is mennek egy terepre való autóval.

Forrás: Mercedes-Benz

A szériagyártáshoz talán a városi változat áll közelebb, de vannak még kidolgozandó részletek a karosszérián, például a hátsó lámpa.

Forrás: Mercedes-Benz

A belépőmodellek alapáron hátsókerék-hajtásúak lesznek, a két hajtott tengelyért felárat kell fizetni. Egyelőre nem mondtak semmit a motorkínálatról, amelyben minden bizonnyal négyhengeres benzines és dízelmotorok is lesznek, a bemutatóautókba V6-os dízeleket szereltek.

Forrás: Mercedes-Benz

A V6-os, összkerékhajtású X osztály teherbírása 1,1 tonna, illetve 3,5 tonnás vontatmánnyal is megbirkózik. A szériagyártás várhatóan jövőre indul, az értékesítés 2017 végén kezdődik. Az európai piacra a Nissan barcelonai gyárából érkeznek majd az autók.