Bottal hadonászott a piros lámpánál a közúti ámokfutó Pécsett

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki sorozatosan követett el közlekedési bűncselekményeket.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező, 20 éves férfi 2023. november 22-én, reggel, Pécsett eltiltás hatálya alatt vezetett egy Volkswagen Caddy-t. Egy lámpás kereszteződésben a belső sávban haladó Skoda Octavia mellé állva szóban megfenyegette annak vezetőjét, majd egy hosszú bottal kinyúlt a lehúzott bal oldali ablakon és többször ütő mozdulatokat tett a sértett irányába. 

A férfit közben azzal fenyegette, „hogy szét fogja verni az autót”. Miután a forgalommal haladva elindultak, a sértett gépkocsija mellé érve felé kormányozta a kisteherautóját úgy, hogy áttért a másik forgalmi sávba. A sértett az ütközést csak hirtelen fékezéssel és balra kormányzással tudta elkerülni. A vádlott nem csak megszegte a KRESZ-t, de a másik kocsi vezetőjének életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.
2023. december 7-én a férfi – továbbra is eltiltás alatt – vezette a kocsiját Pécsett, melynek során anyagi kárral járó közlekedési baleset részesévé vált.
A Pécsi Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatti vezetéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolja a férfit, akivel szemben több alkalommal folytattak szabálysértési és büntetőeljárást közlekedéshez kapcsolódó cselekmények miatt. Azóta a vádlottat letartóztatták, vele szemben szabadságvesztést és végleges hatályú járművezetéstől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Kapcsolódó cikkek: