Azt mondta, fizetés előtt menne egy próbakört a megjavított kocsival, erre volt képe ezt tenni

autószerviz, szerviz
Szikszó, 2017. március 31. A 2017. március 31-én újonnan átadott szikszói Angel Station - Angel Petrol nevű benzinkút szervize. A benzinkút éttermet, valamint személyautó-, kamion- és buszszervizközpontot is üzemeltet. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Miután megjavíttatta a kocsiját, a próbakörről már nem tért vissza egy férfi, aki eleve nem is akart fizetni.
Vágólapra másolva!

Egy gyáli cégvezető megrendelte a motorcserére szoruló autója javítását egy tiszakécskei cégtől, emellett a cseremotor teljes szervizelését is kérte többek között a vezérműlánc, az olajszivattyú és négy darab injektor cseréjével. A cégvezető ezen felül az autó műszaki vizsgáztatását is megrendelte annak ellenére, hogy a kialkudott vállalkozói díj megfizetése már ekkor sem állt szándékában.

A szerelőműhely elvállalta a munkák elvégzését, 2023. június 19-én át is vette az autót.

Ennek során műszaki lapot állított ki, amelyen rögzítette a jármű hibáit, a szükséges alkatrészeket és munkaórákat, továbbá a mintegy 1,6 millió forint végösszegű díjat.

Egy hét múlva, az autószerelő műhely sikeres műszaki vizsgáról szóló értesítésére a megrendelő megjelent a telephelyen, hogy átvegye az autót.

A számla kiegyenlítése előtt jelezte, hogy szeretné a megjavított autót kipróbálni és próbakörre vinni. Miután a műhelynek nem volt ez ellen kifogása,

a vádlott elhajtott az udvarból és oda annak ellenére sem tért vissza, hogy az autó papírjait nem kapta meg.

A számlát később sem fizette ki és elérhetetlenné vált.

Az autószerelő műhely vezetője a nyomozás során a kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a csalással okozott kár megfizetésére is kötelezze a gyáli férfit.