11 milliárd forint értékben kapott 72 új járművet a Katasztrófavédelem

Katasztrófavédelem
Vágólapra másolva!
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság három projektje révén 72 új jármű, köztük 37 tűzoltógépjármű-fecskendő, 23 drónszállító terepjáró, 12 árvízvédelmi hajó és hajószállító utánfutó, az ezekhez tartozó modern felszerelések és új tűzoltóeszközök segítik a továbbiakban a beavatkozó állomány munkáját.
Vágólapra másolva!
Forrás: Schober Andor- RSOE/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A járműveket ünnepélyes keretek között vehették át december 15-én a főigazgatóság székházában a vármegyei igazgatóságok és önkéntes szervezetek vezetői.

Forrás: Schober Andor- RSOE/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az új eszközök átadásán a járművek mellett azt az informatikai fejlesztést is méltatta, amely komplex kockázatelemzésre és értékelésre alkalmas. Az új kihívások között megemlítette az új veszélyforrásokat is, egyebek között a technológia fejlődésével együtt járó kockázatokat, például

az elektromos autók okozta veszélyforrást, amelyet a katasztrófavédelem az úgynevezett e-oltólándzsák segítségével immár uralni tud.

Ezt követően az államtitkár és dr. Góra Zoltán altábornagy, főigazgató jelképesen átadta a járművek kulcsait a vármegyék és egyesületek vezetőinek.

Forrás: Schober Andor- RSOE/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Két komplex tűzoltógépjármű-fecskendő és egy Volkswagen Amarok pickup indítókulcsát vette át tizenhét vármegyei igazgatóság vezetője. Egy komplex tűzoltógépjármű-fecskendő és egy Amarok további három igazgatósághoz került. Két Amarokot kapott a Gazdasági Ellátó Központ, egyet pedig a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ.

Két-két árvízvédelmi mentőhajó és hajószállító utánfutó került a Budapesti Önkéntes Mentőszervezethez, a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Egyesülethez és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálathoz.

Forrás: Schober Andor- RSOE/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Egy árvízvédelmi mentőhajó és hajószállító utánfutó indítókulcsát vette át az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, a Hédervár Tűzoltó Egyesület, a Jász Búváregyesület, a Komáromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Tiszafüred Városi Polgárőrség és a Pannon Mentőkutyás Alapítvány Pest Megyei Kutató-mentőszolgálat vezetője.