Egykor mindenki ismerte ezt az olcsó keletnémet motort, mára viszont a gyűjtők drága kincse lett

Simson Gehilio
Vágólapra másolva!
Elképesztően felment az ára a Simsonoknak. A Gehilio's Garage csapata egy hazai gyűjtő patika állapotú S51-esét próbálta ki.
Vágólapra másolva!
Forrás: Gehilio's Garage

Szinte mindenkinek ismerősen cseng a Simson név, és könnyű felidézni ezeknek a motoroknak a hangját és a megjelenését is. Kevesen vannak Magyarországon, akik ne ismernék az 1856-tól 2002-ig működő működő Simson márkát, hiszen az 1950-es évektől készült kétkerekűi a rendszerváltás előtti utcakép meghatározó részei voltak, sőt, egészen a kétezres évek elejéig viszonylag sok magyar használta őket.

Manapság már főleg csak nosztalgia céljából tartanak Simsont az emberek, annál is inkább, hiszen az áruk az egekbe szállt, amiben nagy szerepet játszott a német piac. Az ottani gyűjtők ugyanis nagy tételben kezdték felvásárolni és hazavinni Kelet-Közép-Európából egykori szeretett motorjaikat, ami igencsak felverte az árakat.

Forrás: Gehilio's Garage

A Gehilio's Garage csapata egy olyan hazai gyűjtőnél járt, akinek rengeteg különböző Simson-típusból van egy-egy példánya. Kovács Bálint és Máté ezek közül a teljesség igénye nélkül néhányat be is mutat, amit pedig volt szerencséjük ki is próbálni, az egy gyári állapotú, makulátlan S51-es. Ma egy ilyen motorért forintban akár hétjegyű összeget is el lehet kérni a nemzetközi veterán motorkerékpár-piacon.