Ez az új olasz autó olyan extrém, hogy rendszámot sem kaphat

Maserati Project24
Vágólapra másolva!
A Maserati Project24 egy limitált szériás szupersportkocsi, amit kizárólag versenypályás használatra szánnak.
Vágólapra másolva!
Mindössze 62 darab gyártását tervezik, az ára várhatóan 100 millió forint körül lesz Forrás: Maserati

Az újdonság műszakilag a tavaly bemutatott, utcai MC20-ra épül, viszont ez nem látszik rajta, mivel teljesen új, a leszorítóerőre hangolt, szénszálból készített karosszériát kapott óriási szárnyakkal és diffúzorokkal.

Felárért utasülést, tolatókamerát, telemetria rendszert és guminyomás-ellenőrző rendszert lehet rendelni Forrás: Maserati

Az F1-es technológiát is tartalmazó (előkamrás gyújtás) 3,0 literes, V6-os Nettuno benzinmotor teljesítményét új turbófeltöltőkkel 630-ról 740 lóerőre növelték meg, az erőt egy hatfokozatú szekvenciális váltó továbbítja a hátsó kerekekre.

A Centro Stile Maserati által tervezett Project24 teljesen új megjelenést kapott. nem az MC20-ast másolja Forrás: Maserati

Állítható felfüggesztéssel, szénszál-kerámia fékrendszerrel, versenypályára hangolt slick gumikkal és ABS-szel, kovácsolt alufelnikkel, szénszálas, kijelzős kormánykerékkel, valamint az FIA által jóváhagyott biztonsági funkciókkal is ellátták a kocsit. Mivel a száraz tömeg 1250 kg alatt lesz, egy lóerőnek 1,7 kilót sem kell mozgatnia.

A Project24 tulajdonosainak a Maserati az autón kívül exkluzív szolgáltatások széles skáláját kínálja – beleértve a zárt pályanapokat és a legkorszerűbb szerviztámogatást, szállítást, karbantartást és tárolást is.