Megismerheti a világ autóiparának zseniális magyar tervezőit

Ikarus 260 és 280 jubileum
Vágólapra másolva!
Olyan kiállítás nyílik az AMTS-en, ahol a szakemberek innovációi mellett ikonikus hazai járművek is megjelennek.
Vágólapra másolva!

Május 27-29. között immár kilencedik alkalommal rendezik a régió legnagyobb eseményeként az Automobil és Tuning Show-t (AMTS), amelynek keretein belül kiemelt programként a hazai járműipar múltját, jelenét, jövőjét és világraszóló mivoltát idézi fel a „Magyarok a Világ Járműgyártásában" című tematikus kiállítás. A Hungexpo E pavilonjában a magyar járműipar csúcsteljesítményeit, a legkiválóbb magyar szakemberek aktuális innovációit, valamint a magyar járműipar ikonikus termékeit ismerheti meg a közönség.

Dutra traktor és Kocs községben tervezett szekér egy korábbi év kiállításán Forrás: Csudai Sándor - Origo

Majd egy évtizede azért szervezzük meg ezt a kiállítást, hogy az utánunk jövő generációknak megmutassuk, hogy mit is jelent az a tudás, amit a magyarság évszázadok alatt hozzátett a közlekedéshez. Fontosnak tartom, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését, és megmutassuk, hogy ebben az iparágban biztos kenyér és jövő van."– mondta Knezsik István, a szervező Autós Nagykoalíció elnöke.

Knezsik István ANK elnök és Prof. Stefan Lengyel formatervező, a MOME tanszékvezetője Forrás: ANK

Több mint 700, a járműgyártás valamely területe iránt érdeklődő általános- és középiskolás diák vehet részt az AMTS pénteki megnyitóján és az azt követő élőshow-n, az eseményt várhatóan Prof. Dr. Palkovics László nyitja meg. Május 27-én 13 órakor kezdődik a megnyitó ünnepség, ennek keretében kerül sor az Év Magyar Autója Díj átadójára (a zsűrinek tagja az Origo újságírója is), és ugyancsak ezen a napon zajlik majd a pavilonban az Autószerelők Országos Tanulmányi Versenye is.

A magyar járműipar egyik legsikeresebb terméke volt az Ikarus 200-as sorozat Forrás: Ikarus