Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb pofás kínai villanyautó értékesítése indul el Magyarországon

seres 3
Vágólapra másolva!
A tulajdonképpen kínai Dacia Spring után hamarosan újabb ázsiai elektromos SUV értékesítése kezdődik el Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Magyarországon valószínűleg kevesen ismerik a Dongfeng nevét, pedig az itthon rendkívül népszerű Dacia Spring is valójában kínai autó, amely a Renault, a Nissan és a Dongfeng közös vállalatának gyárában készül. A Spring után újabb kínai elektromos autó érkezik hazánkba, ezúttal a gyártó saját neve alatt - írta a Villanyautosok.hu.

Forrás: Dongfeng

A Dongfeng Motor magyar honlapján egyelőre csak az értékesítő és szervizpartnerek keresését kezdték meg, a bő egy hónapja elérhető magyar Facebook-oldalról azonban kiderül, hogy egy tisztán elektromos modell, a Dongfeng Seres 3 is szerepel majd a hazai kínálatban.

Forrás: Dongfeng

A Seres 3 egy tisztán elektromos városi SUV, kicsinek azonban semmiképp nem nevezhető, a Kia e-Nirónál is nagyobb. Az autót 120 kW teljesítményű, 300 Nm forgatónyomatékkal rendelkező villanymotor hajtja, az 53,61 kWh kapacitású lítium akkumulátorral 329 km-es hatótávolságot ígér.

Forrás: Dongfeng

A négy színben (piros, kék, fehér és fekete) kapható Seres 3 magyar ára egyelőre nem ismert, Hollandiában 37 995 eurótól (kb. 13,5 millió Ft) indul az árlista.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez