Keresztkulcsos rémtől rettegnek a paksi autósok

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy igen szokatlan, ám annál veszélyesebb játékot játszik valaki a paksi autósokkal: meglazítja az utcán parkoló kocsik kerekének csavarjait. Eddig csak tízen tettek feljelentést a rendőrségen, de sokkal több esetről lehet tudni.
Vágólapra másolva!

Dinnyés Sándor raktáros lesz a tizenegyedik feljelentő, a Blikknek ugyanis azt nyilatkozta a férfi, hogy ezt biztos nem hagyja annyiban. Dinnyés Németkéren lakik, este a ház előtt tette le kocsit, másnap hajnali ötkor indult a szivacsgyárba dolgozni. Paks határában azonban menet közben leelőzte a kocsija bal első kereke. A kocsi most szervizben van, a szerelő szerint több mint 100 ezer forint a kár.

- mondta a férfi.

A sofőr édesanyja, Rózsika néni kiborult az eset után, nemrég temette el férjét, most pedig fia is majdnem odalett.

Rózsa Bea pedig elmondta a lapnak, hogy a szomszédja és az egy utcával odébb lakó autós is kis híján balesetet szenvedett a meglazított csavarok miatt.

– mondta a kétgyerekes édesanya. Hozzátette, hogy az M7-es autópályán 130-cal utaztak Zalakarosra, hátul két kisgyerekkel, amikor egyre hangosabban kotyogott a bal első kerék, kis idő múlva már imbolygott az autó. Amint lehetett, félreállt. A férje épp csak megfogta a kerékcsavart, az kupakkal együtt a kezében maradt.

- közölte az asszony.

Komlósiné Kiss Anita őrnagy, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

arra kér minden Paks környéki utcán parkoló autóst, hogy indulás előtt ellenőrizze a kerekek csavarjait is.

Egyelőre ismeretlen tettes ellen, közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt nyomoznak, aminek a büntetési tétele akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is lehet - írja a lap.