Újabb nagyon fontos autós rendezvényt töröltek a koronavírus miatt

párizsi autószalon
Vágólapra másolva!
Kétévente szokták megrendezni a Párizsi Autószalont, az őszre tervezett idei kiállítást biztosan nem tartják meg.
Vágólapra másolva!
Forrás: AFP

Már biztossá vált, hogy a Párizsi Autószalont sem rendezik meg idén a koronavírus terjedése és az általa okozott gazdasági helyzet miatt.

Az idei kiállítást szeptember 29. és október 11. között tartották volna meg

hagyományos helyén, a Porte de Versailles vásárközpontban. A frankfurtival váltva, kétévente megrendezett autószalon az egyik legnagyobbnak számít a világon, 2018-ban több mint egymillió látogató kereste fel.

„Minden alternatív lehetőséget számba veszünk. Az esemény alapos átalakítása, újra feltalálása egy innovatív mobilitásra és erős B2B komponensre épülő, fesztivál jellegű esemény esetleg megoldást jelenthet. Semmi sem lesz már olyan, mint korábban volt. A krízis megtanít minket arra, hogy agilisak, kreatívak és innovatívabbak legyünk, mint valaha" – áll a szervező cég közleményében.

Idén minden kiállítás törlődött

A Covid-19 koronavírus miatt idén már elmaradt a márciusra tervezett Genfi Autószalon és az áprilisra időzített Pekingi Autószalont és a New York-i Autószalont is törölték. Sőt, már azt is tudni lehet, hogy a januárról júniusra áttett Detroiti Autószalont sem rendezik meg.

Kétséges, hogy 2022-ben lesz-e újra Párizsi Autószalon,

hiszen a frankfurtihoz hasonlóan erről a rendezvényről is évről évre egyre több nagy gyártó maradt távol a magas költségek miatt. Többek között ezért alakult úgy, hogy Frankfurt helyett jövőre München ad helyet a legnagyobb európai autószalonnak.