Elkészült a világ első tetovált autója

tetovált lexus
Vágólapra másolva!
A Lexus megrendelte a világ első tetovált autóját.
Vágólapra másolva!

Az autóipar és a képzőművészet találkozása számtalan csodálatos alkotásnak adott már életet. Itt egy újabb: Claudia De Sabe brit tetoválóművész valósított meg egyedülálló alkotást egy Lexus UX felületén.

Irezumi: így nevezik azt a japán tetováló művészetet, amelynek egyedi eszközei és stílusa több száz év alatt nyerték el mai formájukat. Az egyik legnépszerűbb tradicionális motívum a koi: egy dekoratív, tenyésztett pontyfajta, amelyet Japánban a szeretet és a barátság jelképeként tartanak számon.

Forrás: Lexus

Az irezumi világában erőt, gazdagságot, határozottságot, függetlenséget, kitartást és jó szerencsét tulajdonítanak a koi grafikának. Nem véletlenül választotta ezt a színpompás halfajt témájául Claudia De Sabe, aki a hagyományos tetováló eszközök helyett egy finom hegyű kézi fúróval dolgozott.

Forrás: Lexus

Ezzel távolította el a fehér autóról a fényezést, hogy az alatta láthatóvá váló, nyers fémlemez háromdimenziós körvonalként rajzolja ki az autó teljes oldalfalát beborító témát.

Miután elkészültek a kontúrok, öt liternyi autófestéket vitt fel kézzel, kiemelve a részleteket. Végezetül aranyfüsttel díszítette, majd lelakkozta a kész munkát, így az egyetlen és megismételhetetlen példányban elkészült tetovált Lexus korlátozások nélkül használható.

Forrás: Lexus

Más kérdés, hogy mindenki súlyos könnyeket ejtene akár egy apró kőfelverődés miatt is: habár a tetovált UX nem eladó, szakértők mintegy 120 000 angol fontra (kb. 46 millió Ft) becsülik az értékét.

(Forrás: Smarter Media)