Használtan is ár-érték bajnok? - Renault Scénic 1.5 dCi videóteszt

Renault Scenic 1.5 dci
Vágólapra másolva!
Egymillió forintból egész megkímélt példányokat ki lehet fogni belőle, az utastere pedig kényelmes és jól variálható. Akad viszont egy súlyos bűne a piacon: francia, ráadásul az esetek többségében még dízel is. Egy tehetséges esport versenyző mutatja be videón, indokolt-e félni a Scenictől.
Vágólapra másolva!

Magyarországon is népszerű családi autó a Scénic 2003-tól 2009-ig gyártott második generációja, amely technikáját a Mégane-családtól örökölte, és olyan szolgáltatásokat kínál, mint a kulcs helyetti Renault-kártya, a digitális műszerfal vagy az elektromos rögzítőfék, bizonyos dízelek kipufogógázait pedig részecskeszűrő tisztította. Már az alapváltozata is sokoldalú egyterű különálló, sínen tologatható hátsó ülésekkel, de létezett 23 centivel megnyújtott, hétszemélyes Grand változata is.

Hiába kellemes a beltere, kétes híre miatt olcsó, korai példányaiból már 4-600 ezer forintért létezik választék. A 2006-os frissítés utáni példányokat el lehet hozni 6-800 ezertől, hét számjegyű összegért csak a fiatalabb, jobb állapotú vagy a ritkább benzinesek keresik új gazdájukat. De milyen egy koros Scénic a hétköznapokban? Rendhagyó videótesztünket Beleznay Dániel készítette, aki az F1 Esports Pro Series egyetlen magyar tagja, és gyakran valódi Formula-1-es pilótákat is legyőz.