Régóta várt gyorsforgalmi utat adnak át pénteken

Berettyóújfalu, 2018. december 20. Gépjármű közlekedik az M4-es autópálya első szakaszán, Berettyóújfalu közelében az átadás napján, 2018. december 20-án. Ezen a napon adták az M35-ös autópálya befejező, 481. számú főút és Berettyóújfalu közötti szakaszát is. Az összesen 23 kilométer hosszú két pályaszakasz 62 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával, a magyar állam társfinanszírozásával valósult meg. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Hétvégére átadják a forgalomnak az M4-es Üllő és Albertirsa közötti szakaszát, az agglomerációból immár gyorsforgalmi úton érhető el a főváros - írta szerdai lapszámában a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az Üllő és Albertirsa közötti 27 kilométeres elővárosi szakasz átadásával Monor, Monorierdő, Pilis és Albertirsa lakói közvetlenül gyorsforgalmi úton érhetik el a fővárost.

Van, ahol még építkeznek

Az Albertirsa és Abony közötti szakaszon továbbra is zajlik az építkezés, de ez a 35 kilométer nem egybefüggő, tavaly nyáron már átadtak egy 10,8 kilométer hosszú szakaszt, ennek egyik része - 4,8 kilométer - a ceglédi körforgalomtól Budapest irányába, hat kilométer pedig a Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakasz része.

Az M4-es autópálya első szakaszát, Berettyóújfalu közelében adták át még 2018. december 20-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ígéretek szerint

idén augusztusig a hiányzó részek is elkészülnek,

és így Abonytól a budapesti repülőtérig egybefüggő, kétszer kétsávos úton haladhat a forgalom.

Az M4-es fejlesztése folytatódik tovább az Alföldön keresztül az országhatár felé. A Szolnokot elkerülő Abony-Törökszentmiklós 27 kilométeres szakasz tartalmaz majd egy Zagyva- és egy Tisza-hidat, valamint számos felüljárót.

A Törökszentmiklós és Püspökladány közötti 65 kilométeres szakasz nyomvonala is ismert már, továbbá tart a magyar-román határhoz vezető, Berettyóújfalu-Nagykereki szakasz megvalósítása is - olvasható a Magyar Nemzetben.