Tanulmány igazolta, amit eddig is gondolt a német luxusautók gazdáiról

bmw
Vágólapra másolva!
Egy tanulmány szerint a BMW-vel, Audival vagy Mercedesszel közlekedők jelentős része túlságosan is önző, ami az utakon és a való életben is megnyilvánul.
Vágólapra másolva!

A Helsinki Egyetem szociálpszichológiai professzora, Jan-Erik Lönnqvist vezette azt a kutatást, mely az emberek tulajdonságait vizsgálta - írta a Vezess. A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy milyen autóval közlekednek az egyének, és érdekes eredményeket kaptak.

A tanulmány szerint ugyanis azok a férfiak, akik önzőbbek, makacsabbak, ellenszenvesebbek és a veszekedésre is hajlamosabbak társaiknál, leggyakrabban Audival, BMW-vel vagy Mercedesszel járnak.

Vannak, akik hajlamosabbak erre, és úgy is választanak autót

Az 1892 sofőr megkérdezésével készült tanulmány a személyiséget részletesebben is megvizsgálta.

– mondta a kutatás vezetője.

Korábban már készültek hasonló irányú tanulmányok, melyekből kiderült, hogy a nagyobb értékű autót vezetők többet szabálytalankodnak, ám nem lehetett egyértelműen a vagyoni helyzettel összekötni ezt a fajta viselkedést.

A női sofőrök esetében nem lehetett igazolni ugyanezt hasonló formában.

A BMW-t, Audit és Mercedest vezető férfiak között is vannak olyanok, akik ambiciózusak, szervezettek és az élet számos területén jól teljesítenek.

Őket a volán mögötti viselkedésük alapján lehet megkülönböztetni a többi sofőrtől: nem hajtanak gyorsan, a forgalomban is türelmesen kivárják a sorukat, és a gyalogosokat sem sodorják életveszélybe.