Itt a friss lista, ezek a magyarok kedvenc külföldről behozott autói

használtautó-kereskedés, használtautó
Vágólapra másolva!
2019-ben véget ért a használtautó-import többéves növekedése, de továbbra is nagyrészt öreg és korszerűtlen járművek érkeztek Magyarországra.
Vágólapra másolva!

156 475 darab külföldről használtan behozott személyautóval 2019-ben megállt a használtautó-import elmúlt évekre jellemző, látványos növekedése, derül ki a Vezess friss összeállításából. A Datahouse-tól kikért számokból kiderült, hogy

az Opel Astra, a Ford Focus és a Volkswagen Golf a legnépszerűbb importautó itthon.

Megállapítható az is, hogy meglehetősen egyoldalú a magyar vásárlók szimpátiája, az első nyolc márkából hat német. Változatlanul felülreprezentáltak a behozott személyautók között a prémiumok, de már nem a BMW a kedvenc, emellett

kiemelkedően növekedett két dél-koreai modell, a Hyundai i30 és a Kia Ceed behozatala.

Forrás: Vezess.hu

Állandósulni látszik a behozott járművek magas életkora:

a tavaly Magyarországra érkezett 156 ezer személyautó átlagosan 11 éves volt.

Az importautók 38 százaléka 11-15 év közötti, 22 százaléka pedig 16 évnél idősebb. A top 20-as listán mindössze két modell behozott példányai bizonyultak átlagosan 10 év alattinak.

Forrás: Vezess.hu

Nem teszi zöldebbé a hazai 3,6 millió gépkocsit az sem, hogy a környezetbarát hibridek importja csökkent tavaly. Továbbra is magasan első közöttük a Toyota Prius, de az öt legnépszerűbb modellből négynek esett a behozott darabszáma.

A tisztán elektromos használtautók importja változatlanul igen alacsony számokat mutat, de százalékosan szépen emelkedik, itt az i3-as BMW húz kiemelkedően. Második helyezett a Nissan Leaf lett, a harmadik pedig a használtan is tizenmilliós árú Tesla Model S.