Ezek most a legrosszabb használt autók, amiket jobb, ha messzire elkerül

autó autópiac BMW
New cars of German car maker BMW are parked ready for shipping at the car terminal of the port of Bremerhaven, northwestern Germany, on October 2, 2015. New car registrations in Germany, a key measure of demand in one of the most important sectors of Europe's top economy, rose in September, data showed, amid fears the Volkswagen pollution-cheating scandal could weigh on sales in the sector. AFP PHOTO / DPA / INGO WAGNER +++ GERMANY OUT +++
Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia vezető járműgarancia-szolgáltatója állított össze autós megbízhatósági listát, több mint 131 ezer szerződés alapján.
Vágólapra másolva!

A kiterjesztett garanciák terén két évtizedes tapasztalattal rendelkező brit Warrantywise 131 ezer szerződés alapján, számos szempontot figyelembe véve állította össze a legmegbízhatóbb, illetve legkevésbé megbízható típusok, márkák listáját.

A két legfontosabb tényező a meghibásodások gyakorisága, illetve a javítások költsége volt. A legjobbak mezőnyét korábbi cikkünkben már áttekintettük: a modellek között a Lexus RX, míg a márkák között a Honda zárt az élen.

A legproblémásabb autók Európából, illetve Észak-Amerikából kerülnek ki,

ráadásul – ahogy a tizedik legkevésbé megbízható márka, a Tesla példája is mutatja – a legmodernebb megoldások sem feltétlenül jelentenek garanciát a megbízhatóságra.

Fájdalmasan sok luxusautó, illetve -márka került a sereghajtók közé.

Miközben a magas javítási költségek arányban állnak a járművek vételárával, a vásárlóknak nem is annyira a kiadások, mint

a meghibásodások gyakorisága miatt okoznak keserűséget ezek a gyártmányok.

A legkevésbé megbízható márkánál, a Ferrarinál például 116 autó 36 hibát produkált a vizsgált 28 hónapos időszakban, annak ellenére, hogy a futásteljesítmény jól mutatja: tulajdonosaik alig használják az autókat.

A legkevésbé megbízható modellek dobogójára egy Bentley, egy Audi és egy BMW került.

(Forrás: Smarter Media)