Olyan BMW érkezik, amilyen még sosem volt, és talán nem is lesz többé

BMW M4 Touring
Vágólapra másolva!
Örülhetnek a családosok, új karosszériaváltozattal egészül ki az M3/M4 sorozat.
Vágólapra másolva!
BMW M4 Touring a hivatalos, gyári grafikán Forrás: BMW

2020 szeptemberében az új BMW M4 Coupé mellett az új M3 limuzin is bemutatkozik, és immár az sem titok, hogy jövőre az M4 Cabrio is megérkezik az utakra. A szemfüles kíváncsiskodók azonban az elkövetkező napokban egy új prototípust is elcsíphetnek München külvárosában, hiszen a BMW M GmbH egy régi álom valóra váltásán dolgozik. Ez pedig nem más, mint az M3 Touring, amely az Audi RS4 Avant és a Mercedes-AMG C 63 T-Model közvetlen vetélytársa lesz két éven belül.

A BMW M modellek közül

eddig ez csak az M5-ből létezett kombi:

a második generációból 1992-ben, majd negyedik nemzedékéből 2007-ben készült nagyteljesítményű Touring kivitel. Pontosan 20 évvel ezelőtt ugyan a harmadik generációs M3 műszaki alapjaira terveztek egy kombi prototípust, de az sosem kerül gyártásba, ellentétben a hatodik generációs Touringgal, amelynek érkezését már a gyártó is megerősítette.

A szedán és a kupé után másfél évvel érkezik majd a kombi Forrás: BMW

Az M3 Touring háromliteres,

480 és 510 lóerős

változatban létező, soros hathengeres, turbós benzinmotorja ugyanaz lesz, mint a sima M3-ase. Természetesen a kombi is elérhető lesz automata váltós, összkerék-meghajtású változatban, de kézi váltós, hátsókerekes kivitelben is. A széles nyomtávok, a nagy légbeömlők és a dupla iker kipufogóvégek jelzik majd kívülről, hogy ez a legerősebb 3-as kombi, no meg a hatalmas vese hűtőmaszkok, amelyek továbbra is megosztják a BMW-rajongókat.

Az álcázott M3 prototípus még titkolja a nagy veséket Forrás: BMW

Az első BMW M3 Touring még a körülbelül kétéves fejlesztési folyamat elején van: amikor a prototípus közúti tesztjei azt mutatják, hogy megérett a sorozatgyártásra, a Nürburgring Nordschleife versenypályán megkezdődik a további finomhangolása.