Váratlan különbségre derült fény a magyar női és férfi autósok között

Autó, forgalom, közlekedési dugó
Közlekedési dugó Ausztriában
Vágólapra másolva!
Egy felmérés rámutatott, hogy másképp állnak a téli autózáshoz a női és férfi sofőrök.
Vágólapra másolva!

Míg a férfiak több mint 92 százaléka saját maga intézi az autó téli felkészítését, addig

ez a nők esetében kevesebb mint 49 százalék

– derül ki a Mol által december elején készített felmérésből.

Akik maguk intézik el a téliesítéssel kapcsolatos teendőket, azoknak körülbelül fele szervizbe is viszi az autóját, emellett a válaszadók több mint 80 százaléka otthon is foglalkozik az autó téliesítésével.

A férfiak számára jellemzően ez egy olyan feladat, amit ők maguk intéznek, míg a nők esetében megoszlanak a válaszok aközött hogy önállóan vagy a családdal együtt intézik.

A felmérésből az is kiderül, mi a téli alapfelszereltség része a kocsinkban:

a legtöbben jégkaparót (93%) és jégoldó spray-t (79%) tartanak,

de takaró (67%), meleg ruha (43%) és egyeseknél hólánc is (26%) megtalálható, ez utóbbi aránya a Nyugat- és Dél-Dunántúlon lakók esetében magasabb (40% körüli).

A felmérés résztvevőinek 15 százaléka rendszeresen, illetve fele alkalmanként tankol prémium üzemanyagot vagy egyéb adalékanyagot az autójába azért, hogy télen biztosan elinduljon.

A kutatás azt is megmutatta, hogy a legtöbben még októberben elkezdik az autó téliesítését az ablaktörlő lapát, a hűtőfolyadék és az akkumulátor ellenőrzésével, illetve a szélvédőmosó-folyadék cseréjével, ugyanakkor az autógumi cseréjénél a tartósan 7 fok alatti hőmérséklet volt a döntő szempont a többségnél (45%).