Így mentheti meg autóját a fagytól, és magát a bírságoktól

2019.12.02. 18:31

Mire jó és kötelező-e a téli gumi?

Szerencsére egyre jobban terjed Magyarországon a téli gumik használata, ám még mindig sokan hagyják az utolsó pillanatra a cserétForrás: MTI/Sóki Tamás

Magyarországon még mindig nem kötelező a téli gumi használata (bár egyes hegyi útszakaszokon kötelezővé tehetik a hólánc használatát), de azért óvva intenénk az autósokat, hogy nyári gumin húzzák ki az ősztől tavaszig tartó időszakot, és nem csak azért, mert a biztosítók megtagadhatják egy esetleges kár megtérítését. Sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a téli gumi nem csak hóban, latyakban biztosít jobb tapadást egy nyárinál, hanem száraz, hideg idő esetén is. Ennek oka, hogy a téli gumi puhább keverékű, ezért alacsony hőmérsékleten nem merevedik meg annyira, ráadásul tapadássegítő szilika-adalékot is tartalmaz, a lamellás szerkezete pedig könnyebben kapaszkodik meg a burkolatban.

A KRESZ szerint azonos tengelyen azonos méretű, szerkezetű, teherbírású és mintázatú abroncsnak kell lennie. Nem tilos az egyik tengelyre téli, a másikra nyári gumikat szerelni, de mi határozottan lebeszélnénk erről mindenkit. Ha csak a meghajtott tengelyre veszünk téli gumit, akkor az az indulást valóban megkönnyíti csúszós úton, ugyanakkor kanyarban vagy fékezés esetén a nyári gumival szerelt tengely jobban fog csúszni, ezért váratlanul kitörhet.

A hideg hatására csökken a guminyomás, ezért ezt is érdemes ellenőrizniFotó: Szabó Gábor - Origo

Aki ritkábban ül autóba, és nem vezet dinamikusan, annak egy minőségi négyévszakos gumiszett is jó megoldás lehet, már csak azért is, mert meg lehet spórolni vele az átszerelés évi kétszer jelentkező költségét. Ma már nem csak nyáriasított téli, hanem téliesített nyári gumik is léteznek ebben a kategóriában, amelyek jobban megfelelnek a Kárpát-medence időjárásának.

Aki viszont gyakrabban és/vagy nagyobb átlagsebességgel autózik, mindenképpen téli abroncsot válasszon. Számít a márka és a típus mellett a gumi kora is, a rideg, elöregedett, repedezett abroncstól nem szabad csodákat várni, 4-5 év elteltével jelentősen romlik a tapadás. Ne tekintsük irányadónak a törvény által előírt 1,6 milliméteres minimális profilmélységet(ennél kevesebbnél már büntet a rendőr), téli útviszonyok közé legalább 4 milliméterrel illik kimerészkedni. Fontos, hogy a futófelület teljes szélességén kell teljesíteni a minimumértéket.

A német autóklub, az ADAC, idén két elterjedt méretben, a 185/65 R15-ben és a 205/65/R16-ban vizsgálta meg a téli abroncsokat, a teszteredményeket itt és itt lehet megnézni. Az itthoni klímát ismerve a téligumi-választásnál ne a havas, hanem a nedves úton elért teszteredmények legyenek fontosabbak.

Nagy hidegben még a téli gumi is felkeményedik, induláskor ezért jobban csúszhat, érzékenyebb a kátyúkra isForrás: Continental

Sokan azt hiszik, hogy az M+S (Mud & Snow) jelölésű abroncs biztosan téli. Ez nem feltétlenül igaz, a jelölés megtalálható a négyévszakos, valamint a legtöbb terepjáró, illetve a SUV abroncson is, amelyek nyári keverékűek, lamellák nélkül. Az M+S csak azt jelenti, hogy az abroncs alkalmas a saras és havas közlekedésre,mert a mintázata könnyen kiveti magából a havat és a sarat. Sok helyen, ahol törvényileg kötelező a téli gumik használata, csak az M+S jelölésű abroncsokat fogadják el téli gumiként!

Hol büntetnek a közeli országokban, ha nincs téli gumi?

Ausztria: Nov. 1. és ápr. 1. között a személyautók és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautók esetén, télies útviszonyok esetén kötelező vagy minden keréken legalább 4mm profilmélységű téli gumi vagy csak a meghajtott tengelyen a hólánc használata. Hóláncot tartani kötelező, azonban csak abban az esetben szabad használni, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja és a hólánc nem károsítja az útburkolatot. 3,5 tonna össztömeg feletti járművek esetén legalább a hajtott tengelyen kötelező az 5 mm profilmélységű téli gumik használata. Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani magánál.

Csehország: November 1. és április 30. között kötelező legalább 6 mm profilmélységű téli gumi használata Csehországban a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek esetében, legalább a hajtott kerekeken. A szabályozás csak azokra a szakaszokra és utakra vonatkozik, ahol a "Zimni vybava" jelölés érvényes, ami a téli felszerelésre irányuló kötelezettséget jelöli. Egy estleges ellenőrzés során a hatóságok nemcsak a gumi meglétét, hanem annak állapotát is ellenőrizhetik, a profilmélységnek az előírások szerint minimum 6 milliméternek kell lennie, illetve a gumin szerepelnie kell az M+S, M.S. vagy M&S jelölések valamelyikének.

Románia: November 1-től március 31-ig kötelező a téli gumi használata személyautókon. Aki nyári gumival okoz balesetet, nagy bírságra számíthat.

Horvátország: Télies körülmények között kötelező a téli gumi, bár elegendő a hajtott kerekeken. Jeges úton, illetve 5 cm-et meghaladó hóréteg esetén hólánc is kötelező tartozék.

Németország: Hóval borított jeges utakon általában előírják a téli, vagy legalább a négyévszakos gumit, de nem kötelező a téli gumi használata. A közlekedési szabályzatban az áll, hogy a gépjárművek felszereltségének meg kell felelnie az időjárási viszonyoknak. Vagyis: minden vezető köteles olyan abronccsal útra kelni, ami biztonságos.

Szlovénia: November 15. és március 15. között kötelező a téli gumi használata személyautókon. Ha 5 cm-nél nagyobb a hó, akkor hólánc használata is kötelező.

Szlovákia: Téli gumi használata összefüggő hó és/vagy jégréteg esetén kötelező, a hólánc tiltott.

Ukrajna: Novembertől áprilisig az autó minden kerekén kötelező téli gumiabroncsot használni.

Fagyálló hűtőfolyadék és ablakmosó

A különböző folyadékok fagyáspontját a benzinkutakon is lehet ellenőriztetniForrás: AFP

A hűtőfolyadékok többsége kék, és etilén-glikol alapú; ez a vegyület emeli a folyadék forráspontját, csökkenti a fagyáspontját és védi a fém alkatrészeket a rozsdásodástól. Ha a hűtővíz megfagyna, nem tudna megfelelően áramlani, így a motor túlhevülne a hideg időben is. Ráadásul fagyás közben a folyadék térfogata megnőne, ami szétrepeszthetné az üreges alkatrészeket, a blokkot, a csöveket, de vetemedést is okozhatna, és kilökhetné a fagydugót, amelynek amúgy pont az a szerepe, hogy fagyáskor erre terjedjen a táguló hűtőfolyadék.

Egy fele-fele arányú glikol-desztillált víz hűtőfolyadék keverék 126 fokig nem forr fel, ellenáll a fagynak körülbelül -40 fokig, valamint nem válik savassá. Az etilén-glikol alapú hűtőfolyadékot kétévente, vagy 50 ezer kilométerenként cserélni kell, de a modern autókban már olyan keverékek is dolgoznak, amelyeket csak ötévente, vagy 180 ezer kilométerenként kell cserélni. A koncentrátum flakonján feltüntetett dermedéspont az elérhető legjobbat jelenti, amely az etilén-glikol és a desztillált víz 7:3 arányú vegyítésével érhető el. Ha nem koncentrátumot használunk, akkor ne hígítsuk, mert a dermedéspont emelkedne tőle. Nagyon hasznos extra (főleg szabadban tárolt autóknál) a motor-előmelegítés, illetve állófűtés. 

Sokféle színű fagyálló létezik, ne pusztán ez alapján döntsünk a vásárlásnálForrás: Origo

Léteznek propilén-glikol alapú hűtőfolyadékok is, melyek előnye, hogy kevésbé mérgezőek. Ez azért fontos, mert a kicsöpögő etilén-glikolos hűtőfolyadékot az édeskés íze miatt a házi állatok előszeretettel nyalják fel a garázs padlójáról. Rengeteg színű fagyálló létezik, de általában a piros tovább tart, mint a kék, zöld, és narancsszínűek. Refraktométerrel a legtöbb benzinkútnál képesek bemérni a hűtőfolyadék dermedéspontját, pár percet érdemes rászánni.

Készüljön fel, hogy jóval több fog fogyni ablakmosó folyadékból a téli hónapokban. A desztillált víz vagy a bogároldós (zöld színű) nyári szélvédőmosó szétrepesztheti a tartályt, sőt, menet közben odafagyhat a szélvédőre, ezért első lépésként kék színű téli folyadékot kell tölteni a tartályba. Ez a vízen kívül alkoholt, glikolt és illatosító-anyagot tartalmaz, és általában -19 fokig fagyálló. Nem szabad kifelejteni a hátsó szélvédőhöz tartozó tartályt sem, ha van ilyen az autónkon. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő