Új rendszer indult el Magyarországon, nincs többé átverés használt autóval

Használt autó piac, eladó, vétel, eladás, kocsi, használtautó.
Használt autó piac, eladó, vétel, eladás, kocsi, használtautó. 2017.05.08 Budapest
Vágólapra másolva!
Elindult a TotálKár kártörténet-lekérdező szolgáltatás, amellyel a magyarországi gépjármű-kárrendezésben résztvevő szereplők által feltöltött adatokban lehet keresni.
Vágólapra másolva!

Ha a megvenni kívánt autón az elmúlt két évtizedben akár kötelezős, akár cascós javítási kárszámítás készült (mert felvette a kárt egy biztosító, egy márkaszerviz, egy hivatalos lakatos), szinte biztosan lehet tudni róla, és azt is, hogy mennyire becsülték a javítás költségét, azaz körülbelül mekkora volt a baj - írta a szolgáltatást elindító Totalcar.hu.

Keresni az autó alváza alapján lehet.

Fizetni csak akkor kell (3990 forint), ha van kártörténet, és ahhoz hozzá is szeretnénk férni. Ha nincs adat a rendszerben, a lekérdezés ingyenes volt.

Ha a TotálKárban nincs adat egy alvázszámhoz, akkor valószínűsíthető, hogy az autó sérülésmentes. De nem feltétlenül. Érkezhetett például olyan külföldi országból, amiről nincs adat (egy csomóból van, de ezek gyakran hiányosabbak vagy nehezebben értelmezhetők).

Sérülhetett meg olyan balesetben, melynek nem volt másik résztvevője, vagy nem kapcsolódik hozzá semmilyen kárrendezési ügyintézés, és otthon vagy kisebb műhelyben javították, hivatalos kárbecslés nélkül.

Ha a rendszer talál korábbi sérülésre utaló adatot, az nem jelenti azt, hogy az autót nem szabad megvenni. Egy meghúzott sárvédő, egy kavicstól sérült szélvédő vagy egy szakszerűen javított koccanás teljesen normális.