Két nap alatt három veszélyes horrorkaravánt kapcsoltak le a rendőrök

horrorkaraván
Vágólapra másolva!
A szabálysértő külföldiek többsége román állampolgár. Volt, aki a vontatás szabályait szegte meg durván, volt, aki a megengedett össztömeget nem tartotta be.
Vágólapra másolva!
Olyan hosszú a szerelvény, hogy bele sem fér a képbe Forrás: Police.hu

A Police.hu beszámolói szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-rendőrei október 6-án vasárnap, 14 óra körül Mezőkeresztesen egy román tehergépkocsi vezetőjével szemben intézkedtek. A rendőröknek ugyanis feltűnt, hogy

az első jármű után egy tréler volt kötve, ami egy autót szállított, ez egy tehergépkocsiban folytatódott, ami végül szintén egy autót szállító trélert húzott.

Miután a rendőrök megszüntették a szabálysértő alakzatot, szabálysértési eljárást indítottak a 27 éves román állampolgárral szemben.

Forrás: Police.hu

Egy nappal később, október 7-én, hétfőn túlsúlyos járműszerelvényt fogtak a rendőrök. A rendőrök megállítottak egy külföldi rendszámú járműszerelvényt, amelyről megállapították, hogy a tehergépkocsi és az utánfutó súlya összesen több mint 2000 kilogrammal haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget.

Forrás: Police.hu

A középen szállított Range Rover ráadásul gumikkal is tele volt pakolva. Az egyenruhások a külföldi sofőrrel szemben szabálysértési eljárást indítottak.

Igen, ez is egyetlen szerelvény Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szintén október 7-én hétfőn, délelőtt Szolnok külterületén, a 4-es számú főúton ellenőriztek egy román rendszámú járműszerelvényt. A mikrobusz egy másik, utast is szállító kisbuszt vontatott szabálytalanul, ami után egy utánfutó is volt kapcsolva. A rendőrök gyorsított szabálysértési eljárással, pénzbírsággal sújtották a szabálysértőket.