142-vel mérték be a BMW-st a rendkívül veszélyes magyar szerpentinen

2019.10.03. 11:41

Több baleset történt az utóbbi időben a motorosok kedvelt útvonalán, az 1119-es számú úton.

Az 1119-es számú közút egy körülbelül 35 kilométer hosszú, kétsávos út Komárom-Esztergom megyében. A megye egyik legfontosabb mellékútja, mert közvetlen összeköttetést biztosít a megyeszékhely, valamint Esztergom és Dorog térsége között.

Az ország távolabbi részéből is sok motoros választja ezt az utat túraútvonalának, azonban azt nem tudják, hogy ezt a szerpentines utat biztonságosan milyen sebességgel járhatják végig. Ezt támasztják alá az utóbbi napokban történt balesetek is.

Forrás: Police.hu

Szeptember 28-án délben egy Bajna irányából Héreg felé közlekedő motorkerékpáros a jobbra ívelő útkanyarulatban a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és egy szemből közlekedő motorkerékpárral ütközött össze, amelynek során két fő sérült meg.

Ezt követően a Héreg felől közlekedő, balesetet szenvedő motoros mögött haladó másik motorkerékpáros a balesetet észlelve hirtelen fékezett, megcsúszott, és szintén elesett, de nem sérült meg.

Ugyanezen a napon kora délután egy Héreg irányából Bajna felé közlekedő motorkerékpáros nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg sebességét, letért a jobb oldali útpadkára és elesett, ő szintén megsérült.

Ebben az évben szeptember végéig az említett útszakaszon összesen huszonöt esetben történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, amelyek közül nyolc Bajna és Héreg között, az említett útkanyarulatban, a 17-es kilométerszelvénynél következett be.

Az utóbbiak mindegyikét motorkerékpáros okozta, de további öt esetben a vétlen fél volt a motoros. A balesetek oka minden alkalommal az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének nem megfelelő sebesség megválasztása volt.

Az útkanyarulatra piros sávozású terelőtáblák hívják fel a figyelmet, valamint „Veszélyes útkanyarulat" figyelemfelhívó táblát is kihelyeztek, azonban sokan ezt nem veszik komolyan.

Forrás: Police.hu

A rendőrség tapasztalata azt mutatja, hogy nemcsak a motorosok, de a gépjárművezetők is túllépik a megengedett sebességet. Az elmúlt napokban is észleltek a rendőrök olyan gépjárművezetőt, aki a megengedett 90 km/h helyett 142 km/h sebességgel közlekedett.