Régóta vártak erre az autósok, megnyitják az M2-es utat

2019.10.01. 08:36

Ma délután átadják a forgalomnak az M2-est, előtte azonban néhány órára teljesen lezárják az utat.

A kétszer két sávos autóutat, amely az M0-s és Vác déli csomópontja között húzódik, ma délután adják át a forgalomnak - írja a Magyar Nemzet. A lap felidézte, hogy a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában 2017 májusa óta zajlott az építkezés a 20 km-es szakaszon.

A Magyar Közút közleménye szerint ugyanakkor az átadás előtt néhány órára le kell zárni az M2-est, hogy végleg feloldhassák a forgalomtereléseket, és kicserélhessék a forgalmi jelzéseket, táblákat. Az új forgalmi rend kiépítése a közlekedés fenntartása mellett műszaki, szakmai, technikai és közlekedésbiztonsági szempontból sem kivitelezhető, ezért mindenképpen teljes útzárat kell bevezetni néhány órára - idézte a közleményt a lap.

A fejlesztés alatt álló M2-es autóút épülő gödi szakasza még 2018 novemberébenForrás: MTI/Máthé Zoltán

Megjegyezték, hogy a teljes lezárás idejére dugóra lehet számítani, ezért azt még a délutáni csúcsidőszak előtt feloldják. A forgalomba helyezést követően a teljes szakaszon további munkavégzésekre kell még számítaniuk a közlekedőknek az út mentén a kivitelezés alatt álló szakasz végleges elkészültéig. Emellett a Vác felé tartó oldalon a Dunakeszi–Fót csomópont lehajtó ága egy körforgalom építése miatt továbbra is lezárva marad, az erre tartók a 23-as kilométerszelvényben lévő csomópontban tudnak lehajtani. Október 3-tól ugyanakkor már használható lesz a Dunakeszi északi részén a pihenőhelynél kiépülő új összekötő út is az M2-es autóút és a 2-es főút között - részletezték.