Meg fog lepődni, ha megtudja, milyen benzint tankol az Auchannál

2019.09.03. 09:20

Ha az Auchan benzinkútjánál tankol, szinte biztosan egy ismert cég üzemanyagát vásárolja.

A lengyel olajtársaság, a PKN Orlen a Lotos Group felvásárlásával megjelent a szlovák benzinkúthálózat üzemeltetői közt,

a következő lépés pedig akár Magyarország is lehet.

A cég Lengyelország mellett Csehországban, Németországban és Litvániában is üzemeltet ilyen hálózatot, Szlovákiában most bővít, Csehországban pedig megnyitotta az első saját benzinkútját is.

A Mol számára nem ismeretlen a PKN Orlen, mert Szlovákia mellett Csehországban is riválisai egymásnak, sőt: a magyarországi Agip kúthálózatért anno a lengyelek is versenybe szálltak - írta a Napi.hu a Világgazdaság alapján.

Noha a cikk a lengyel céget összefüggésbe hozta az Auchannal, a társaság közleményben jelezte, hogy nem áll kapcsolatban a lengyelekkel, és nem tőlük vásárol üzemanyagot. Az Origo kérdésére az Auchan az alábbi tájékoztatást adta:

A versenyképes árak biztosítása érdekében beszerzési stratégiánk alapja, hogy több partnertől vásárolunk üzemanyagot, akiknek mindegyike a regionális piacon jól ismert, nemzetközi márkát képvisel. További részleteket a partneri szerződéseink alapján nem áll módunkban megosztani" - írta az Auchan kommunikációs ügynöksége.